torsdag 14. januar 2016

Avinor med ny stilling og nye utfordringer..... DN

-



Avinor, som drifter de aller fleste flyplassene i Norge må kutte rundt 80 årsverk for å klare sine egne kosnadskuttmål. Foto: Aleksander Nordahl
Avinor, som drifter de aller fleste flyplassene i Norge må kutte rundt 80 årsverk for å klare sine egne kosnadskuttmål. Foto: Aleksander Nordahl 

Avinor kutter 80 årsverk

Avinor setter kostnadene på en kraftig slankekur.
Som en del av planen kutter Avinor rundt 80 årsverk, skriver flyplassoperatøren i en pressemelding.
Årsverkene kuttes blant annet med redusert bemanning i stab- og støttefunksjoner og gjennom ytterligere reduksjoner i andre deler av selskapet er ventet, skriver Avinor.
Omorganiseringen vil hovedsakelig skje i løpet av første halvår 2016 for de fleste områdene. Nedbemanningen vil skje gjennom naturlig avgang og frivillige løsninger, men Avinor kan ikke utelukke oppsigelser.
Målet er å kutte 600 millioner kroner i reduserte årlige driftskostnader fra og med 2018 gjennom kostnadskutt fra 2015. Totalt er målet en samlet kostnadsreduksjon på i alt 1,5 milliarder kroner for de fire årene.
I 2015 ble kostnadene redusert med over 150 millioner som planlagt og målet er tilsværende nye kutt i 2016.
- Avinor skal utvikle og drive et sikkert, effektivt og bærekraftig luftfartssystem i hele landet. Forbedringsarbeidet bidrar til å styrke luftfartens konkurranseevne og skal komme kundene og samfunnet til gode, sier konsernsjef i Avinor Dag Falk-Petersen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.