torsdag 6. oktober 2016

Forsvaret - Nyheter

Nye fartøy til Kystvakten, bygg og anlegg til Hæren og Luftforsvaret

06.10.16
I regjeringens forslag til budsjett foreslås det raskere anskaffelse av nye fartøy til Kystvakten, og nye bygg og anlegg til Hæren og Luftforsvaret skal igangsettes.

Økt operativitet i nord

06.10.16
– Den sikkerhetspolitiske situasjonen tilsier fortsatt behov for økt tilstedeværelse og situasjonsforståelse i nordområdene. Derfor prioriterer regjeringen både nasjonal og alliert situasjonsforståelse i nord gjennom styrking av flere kapasiteter, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Vil styrke forsvarssektoren med 1,9 milliarder kroner

06.10.16
– Forsvarsevnen må være bærekraftig og bygges på en solid grunnmur. Etter at et etterslep på drift og vedlikehold har bygget seg opp over svært mange år, er det denne grunnmuren vi bruker det meste av midlene til å bygge. Vi vil prioritere økt tilgjengelighet og utholdenhet i Forsvaret ved å styrke vedlikeholdet, anskaffe reservedeler og bygge opp beredskapsbeholdninger. Det vi har må fungere, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Mer til drift og vedlikehold gir økt operativ evne

06.10.16
Økte bevilgninger, modernisering og reform legger til rette for en historisk, men også nødvendig satsing på vedlikehold, anskaffelse av reservedeler og gjenoppbygging av beredskapsbeholdninger. Det er avgjørende å bygge grunnmuren først, for deretter å bygge et sterkere og mer bærekraftig forsvar. – Det viktigste nå er å få den strukturen vi allerede har til å fungere, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.