mandag 15. mai 2017

Norwegian og B737 Max forsinkelser - DN

Norwegian-sjef Bjørn Kjos, investorkontakt Tore Østby (t.h.) og finansdirektør Frode Foss (t.v.), her under en tidligere kvartalspresentasjon. Foto: Elin Høyland
Norwegian-sjef Bjørn Kjos, investorkontakt Tore Østby (t.h.) og finansdirektør Frode Foss (t.v.), her under en tidligere kvartalspresentasjon. Foto: Elin Høyland 
 

– Vår plan er å starte på tid

Norwegian er ikke bekymret for Boeing 737 Max-forsinkelser, men forbereder en plan B.
Norwegian Air Shuttle har ikke fått indikasjoner fra Boeing om at de ikke kan starte flyvninger som normalt, men selskapet har tatt noen skritt for å åpne flyvningene i midten av juni uansett.
Det sier IR-kontakt Tore Østby i Norwegian Air Shuttle til TDN Finans mandag.
Østby sier at han ikke kan bekrefte tidspunkt for leveringen av de nye Boeing 737 Max-flyene ennå, men han sier at selskapet må ha en «plan B » i bakhånd.
– Vår plan er å starte på tid. Vi har ikke leid inn andre fly ennå, men vi undersøker alle muligheter. Ved å eventuelt «downsize», ikke fylle flyvningene helt, så vil vi kunne fly med andre flytyper, sier Østby.
Opprinnelig var snakk om leveranse av det første 737 Max-flyet i slutten mai.
Boeing startet fredag flyvninger med den nye modellen 737 Max igjen på begrenset basis etter at selskapet i forrige uke midlertidig suspenderte testflyvningene etter å ha oppdaget en potensiell feil knyttet til motoren i flymodellen, melder blant annet Bloomberg News.
Luftfartsmyndighetene klarerte modellen til å fly så lenge flyene er drevne av reservedeler som ikke inkluderer delen som potensielt har en feil, sa Boeing-talsperson Doug Alder fredag.
Ifølge nyhetsbyrået vil det indonesiske flyselskapet Lion Mentari Airlines få levert sitt første 737 Max-fly 22. mai.
Norwegian har tidligere sagt at de skal ta levering av 737 Max i mai i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.