onsdag 4. april 2018

Politikk og forsvar - Betraktninger av Cato Monrad

Andøya Airshow juni 2017 - Foto: Per Gram
  Cato Monrad har lagt til et bilde i Bevar Andøya Flystasjon .       Cato Monrad 4. april kl. 09:47   Til helgen har Høyre landsmøte. Får regjeringen det som de ønsker vil en knebling av det gryende forsvars opprøret i Høyre få alvorlige konsekvenser, her spiller de norske Orion-flyene og Andøya flystasjon en viktig rolle. Gjennom hele den kalde krigen har de norske Orion-flyene fra Andøya levert viktig etterretningsinformasjon til Nato. Flyene har på mange måter fungert som en effektiv buffersone mellom øst og vest og det har vært en felles forståelse med vår store nabo i øst. Norges nye maritime overvåkningsfly skal etter planen leveres i 2021 og 2022 under den rådende sikkerhets situasjonen i nordområdene er dette fryktelig lenge til. Vi har en flåte av aldrende Orion fly som kombinert med personellflukt ikke vil være operativ frem til nye fly er på plass. Dette skaper et vakuum som vil måtte fylles av Natoalliansen herunder amerikanske fly. Allerede nå, mange år før nye flyene er på plass ser vi en markant endring i Barentshavet. En fallende norsk leveranse tvinger frem en stadig større tilstedeværelse av Nato og amerikanske fly av forskjellige typer. Her kan det jo pekes på at amerikanerne nå oftere og oftere har U 2 på vingende over Barentshavet. Kort og greit, en videreføring av vedtaket om og legge ned Andøya Flystasjon kombinert med manglende midler til operative tokt bringer oss inn i en helt ny situasjon. Konklusjonen blir da at Nato og USA overtar overvåkningen i nordområdene. https://www.dagbladet.no/nyheter/erna-slar-ned-forsvarsopproret-i-egne-rekker/69658563 Til helgen har Høyre landsmøte. Får regjeringen det som de ønsker vil en knebling av det gryende fo...   Liker Kommenter Del    
  
 
    Monrad skriver på FB-gruppen Bevar Andøya Flystasjon (Red.)
   
   
 
   
Cato Monrad
4. april kl. 09:47
 
Til helgen har Høyre landsmøte.

Får regjeringen det som de ønsker vil en knebling av det gryende forsvars opprøret i Høyre få alvorlige konsekvenser, her spiller de norske Orion-flyene og Andøya flystasjon en viktig rolle. Gjennom hele den kalde krigen har de norske Orion-flyene fra Andøya levert viktig etterretningsinformasjon til Nato. Flyene har på mange måter fungert som en effektiv buffersone mellom øst og vest og det har vært en felles forståelse med vår store nabo i øst.

Norges nye maritime overvåkningsfly skal etter planen leveres i 2021 og 2022 under den rådende sikkerhets situasjonen i nordområdene er dette fryktelig lenge til. Vi har en flåte av aldrende Orion fly som kombinert med personellflukt ikke vil være operativ frem til nye fly er på plass. Dette skaper et vakuum som vil måtte fylles av Natoalliansen herunder amerikanske fly.
Allerede nå, mange år før nye flyene er på plass ser vi en markant endring i Barentshavet. En fallende norsk leveranse tvinger frem en stadig større tilstedeværelse av Nato og amerikanske fly av forskjellige typer. Her kan det jo pekes på at amerikanerne nå oftere og oftere har U 2 på vingende over Barentshavet.
Kort og greit, en videreføring av vedtaket om og legge ned Andøya Flystasjon kombinert med manglende midler til operative tokt bringer oss inn i en helt ny situasjon.
Konklusjonen blir da at Nato og USA overtar overvåkningen i nordområdene.

https://www.dagbladet.no/nyheter/erna-slar-ned-forsvarsopproret-i-egne-rekker/69658563
Til helgen har Høyre landsmøte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.