mandag 15. juni 2020

Korona oppdatering fra Check-In


Kort nyt om coronakrisen

Følg med i vores opsummering af internationale luftfartsnyheder om COVID-19, der i øjeblikket påvirker flyselskaber og lufthavne over hele verden.
·         38 minutter siden

Tredje bane indviet i Istanbul Airport

(15-06-20 – 07:25) Istanbul Airport åbnede søndag den 14. juni lufthavnens tredje start- og landingsbane, der øger kapaciteten med 50 procent og nedsætter flyenes taxitider til det halve.
Den nye storlufthavn i Istanbul blev officielt taget i brug den 29. oktober 2018 og var fuldt operationel den 6. april 2019. Lige nu kan lufthavnen håndtere op til 90 millioner passagerer årligt, men det er planen at kunne udvide op til 200 millioner årlige passagerer.

Ukraine åbner for “grønne” og “røde” lande

(15-06-20 – 07:20) Ukraine åbner i dag – den 15. juni – for internationale flyvninger til og fra Kiev-Boryspil International Airport efter tre måneders nedlukning.
Alle ankommende passagerer vil opdelt i såkaldte “røde” og “grønne” lande. Ankommer man fra et land, der aktuelt har 40 eller flere COVID-19-smittetilfælde per 100.000 indbyggere, så skal man i 14 dages karantæne. Passagerer fra de “grønne” lande med færre smittede kan frit rejse ind i landet uden karantænerestriktioner.

Condor vil nedlægge op til 1.000 stillinger

(15-06-20 – 07:15) Det tyske flyselskab Condor, der for nylig har fået adgang til 550 millioner euro i form af et statsgaranteret lån, står foran en markant nedskæring.
Selskabets koncernchef Ralf Teckentrup siger til Frankfurter Allgemeine, at det vil være nødvendigt at skære 650 til 1.000 stillinger væk, hvilket svarer til mellem 15 og 25 procent af den samlede arbejdsstyrke.
Herudover skal selskabet flytte hovedkontoret til et andet og mindre domicil for at kunne opnå en årlig besparelse på en million euro.

Dele af Air Italy kan indgå i det nye Alitalia

(15-06-20 – 07:10) Kriseramte Alitalia har været under rekonstruktion siden 2017, og bekræfter den italienske transportminister ifølge FlightGlobal, at dele af aktiverne fra konkursboet i Air Italy kan komme i spil i det nye Alitalia, der er under etablering.
Air Italy havde hovedkontor på Sardinien og havde Qatar Airways som 49 procent-aktionær.

Alle græske lufthavne genåbner den 1. juli

(15-06-20 – 07:05) På en fælles pressekonference har Grækenlands turistminister og sundhedsminister annonceret, at alle græske lufthavne atter vil modtage fly fra den 1. juli.
Allerede den 15. juni vil det dog være muligt at flyve fra Italien, Holland og Spanien til Athen og Thessaloniki.

Første Air India-flyvning fra Helsinki

(15-06-20 – 07:00) For første gang nogensinde har Air India foretaget en passagerflyvning fra Helsinki til New Delhi.
Det skete den 12. juni, hvor en Boeing 787-8 Dreamliner i forbindelse med den store Vande Bharat-mission hentede 227 indiske statsborgere tilbage til Indien, efter at de har været strandet i Norden og Baltikum før COVID-19-flyveforbuddet til og fra Indien.
Ombord på Dreamliner-flyet var 227 passagerer fra Finland, Danmark, Estland og Letland.

Ryanair kigger ind i milliardunderskud

(13-06-20 – 09:55) Der er udsigt til blodrøde tal i de to  første kvartaler af Ryanairs regnskabsår fra 1. april 2020 til 31. marts 2021.
Ifølge Reuters forventer selskabet at underskud på 200 millioner euro (1,5 milliarder kroner) i kvartalet fra 1. april til 30. juni, og i næste kvartal forventes der et noget mindre tab.
Den spanske avis Expansion citerer Ryanairs koncernchef Michael O´Leary for at sige, at selskabet forventer et underskud på 300 millioner euro for hele regnskabsåret. Det afviser Ryanair og siger, at topchefen er blevet fejlciteret, idet der ikke er givet nye estimater til aktiemarkedet siden den 18. maj.

EasyJet-stifter sælger ud af aktier i selskabet

(13-06-20 – 09:50) Længere tids spændinger mellem easyJet-stifteren Sir Stelios Haji-Ioannou og selskabets ledelse resulterede fredag i, at den karismatiske forretningsmand solgte aktier i selskabet til en værdi af 13 millioner britiske pund (110 millioner danske kroner).
Sir Stelios Haji-Ioannou har dog stadig lige i underkanten af 33 procent af aktierne i det britiske lavprisflyselskab.
I utilfredshed med, at selskabets koncernchef og bestyrelse ikke vil annullere en igangværende ordre på over 100 fly hos Airbus, har betydet, at Sir Stelios Haji-Ioannou har krævet flere bestyrelsesmedlemmers afgang. Efterfølgende har flere bestyrelsesmedlemmer frivilligt forladt bestyrelsen.

Lufthansa vil tilbyde coronatest i lufthavne

(13-06-20 – 09:45) Fra begyndelsen af juli vil Lufthansa kunne tilbyde coronatests i lufthavnene i Frankfurt og München i samarbejde med en ekstern partner.
Det er muligt at få et testsvar i løbet af fire timer. Det er endnu ikke oplyst, hvor meget testen kommer til koste, men en tilsvarende test i lufthavnen i Wien koster 190 euro, eller godt 1.415 kroner. I Keflavik International Airport kommer det til at koste 750 kroner.

Lufthavnen i Beirut genåbner 1. juli

(13-06-20 – 09:40) Beirut Rafic Hariri International Airport genåbner den 1. juli for kommercielle passagerfly, mens private fly vil have mulighed for at genoptage flyvningerne til den libanesiske lufthavn allerede den 24. juni.
Alle passagerer vil blive test for COVID-19 ved ankomst, og i tilfælde af en positiv test vil der være tvunget karantæne.

Temperaturkontrol i canadiske lufthavne

(13-06-20 – 09:35) Som en ekstra foranstaltning for at undgå smittespredning med coronavirus har den canadiske regering besluttet, at alle ankommende flypassagerer i landets lufthavne skal temperaturscreenes ved ankomst.
Fra slutningen af juli skal afgående passagerer også screenes. I tilfælde af, at en passager har feber – efter to på hinanden følgende målinger med 10 minutters mellemrum –  vil man blive nægtet rejse og få besked på at ombooke til en rejse 14 dage senere.

SUN-AIR genoptager Oslo-rute

(13-06-20 – 09:30) Mandag den 15. juni flyver SUN-AIR atter mellem Billund og Oslo – foreløbigt frem til den 10. juli, hvor sommerferiepausen sætter ind.
Der flyves i første omgang mandag til torsdag kl. 07.50 fra Billund og med returflyvning fra Oslo kl. 17.50. Det bliver de velkendte 32-sæders Dornier 328JET, der skal bringe passagererne frem og tilbage til den norske hovedstad.

Opgiver amerikansk grænsekontrol i Norge

(13-06-20 – 09:00) Den norske regering har siden foråret 2017 arbejdet for at etablere en fremskudt amerikansk grænsekontrol i Oslo Lufthavn for at lette indrejsen til USA for rejsende fra Norge.
Nu oplyser den norske regering, at planerne er blevet opgivet. Det skriver NRK.
Beslutningen er tilsyneladende blevet truffet sidste efterår, men er først nu blevet kendt for offentligheden.
Hos SAS er der tilfredshed med beslutningen.
“Ifølge vores beregninger ville det have kostet i omegnen af 465 kroner (norske kroner, red.) per passager fra Gardermoen. Det er usikkert, hvor meget af dette vi kunne hente ind gennem en øget billetpris,” siger Knut Morten Johansen fra SAS.

Atter charterflyvninger til populære egyptiske destinationer

(12-06-20 – 08:15) Egypten vil fra den 1. juli atter tillade charterflyvninger til de populære destinationer i den sydlige del af Sinai-halvøen. Det inkluderer destinationer som Sharm el Shekih, Hurghada og Marsa Alam.
Genåbningen kommer på trods af, at COVID-19-pandemien stadig raser i hovedstaden Cairo og i andre byer. Det egyptiske sundhedsministerium har registreret flere end 30,000 smittetilfælde, og indtil videre er 1.377 døde som følge af den smitsomme virus.

Norsk lufthavn får millionkompensation

(12-06-20 – 08:10) En beslutning hos transportudvalget i det norske Storting har sikret en særlig krisepakke til Sandefjord Torp Lufthavn syd for Oslo.
Regeringen og Fremskridtspartiet er blevet enige om en kompensation på 74,2 millioner norske kroner som følge af COVID-19-pandemien.
“Dette er en start og et absolut nødvendigt skridt i den rigtige retning, men langt franok til at sikre fortsat drift af Torp. Det giver os dog mulighed for at klare os gennem sommeren. Vi forventer og er helt afhængige af Stortingets beslutning mandag om at godkende henstillingen fra transportudvalget, og at regeringen som et resultat af beslutningen finder tilstrækkelige midler til at sikre den videre drift af Torp,” siger administrerende direktør Gisle Skansen.

Fagforening modsætter sig køb af flyselskab

(12-06-20 – 08:05) Den britiske fagforening Unite, der blandt organiserer en stor del af kabinepersonalet hos British Airways, er utilfredse med, at IAG vil fortsætte processen med at opkøbe det spanske lavprisflyselskab Air Europa.
Unite mener ikke, at IAG skal bruge millioner på et købe det spanske flyselskab samtidig med, at der eksempelvis skal fjernes 12.000 fuldtidsstillinger hos British Airways.

Air Transat i luften den 23. juli

(12-06-20 – 08:00) Det canadiske lavprisflyselskab Air Transat vil sende sine fly på vingerne igen den 23. juli efter næsten fire måneders nedlukning som følge af COVID-19-pandemien.
I første omgang vil selskabet flyve til 23 destinationer i Europa, Caribien, USA og Canada. 
Det var oprindeligt planen, at Air Transat den 16. juni skulle have åbnet en rute mellem Montreal og København med to ugentlige afgangen. Opstarten af denne rute er udskudt indtil videre.

Air Canada: Giv os lov at flyve

(11-06-20 – 19:30) I Canada kæmper Star Alliance-selskabet Air Canada med rejserestriktionerne, der forhindrer flyselskabet i at få flyene på vingerne.
Ligesom i Danmark holdes grænserne lukket, og det er ved at blive for meget for Air Canada, der er hårdt ramt af den massive nedlukning. Koncernchef Calin Rovinescu kalder de canadiske regler ude af proportioner, da smittetrykket efterhånden er lavt i mange regioner.
Grænsen mellem USA og Canada har været lukket siden den 21. marts, og indtil videre er denne restriktion planlagt til at vare indtil den 21. juni.


Kun tre millioner flypassagerer i USA i april

(10-06-20 – 20:55) De amerikanske flyselskaber transporterede i april omkring tre millioner passagerer, hvilket er en tilbagegang på 96 procent i forhold til samme måned året før, hvor der var 76,1 millioner passagerer. Det oplyse det amerikanske transportministerium onsdag.
Det er det laveste antal passagerer siden 1974, hvor myndighederne begyndte at indsamle trafikdata fra flyselskaberne.
For at sætte tallet i perspektiv svarer tre millioner passagerer til, hvad Norwegian alene transporterede i april sidste år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.