mandag 7. september 2020

Norwegian må ha mer cash - VG


·         Marius Lorentzen
·         Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Vårens dramatikk og krise i luftfarten kulminerte i månedsskiftet april-mai for Norwegian.
Etter intenst arbeid fikk selskapet først kreditorenes støtte, og deretter aksjonærenes støtte, til den første krisepakken.
Selv om milliardpakken sørget for at selskapet ikke gikk konkurs, så var ikke selskapets økonomiske corona-krise løst. Svak etterspørsel, lave trafikktall og strenge reiserestriksjoner sørger for at Norwegian trenger mer hjelp.
I slutten av august gjentok ledelsen dette budskapet og gjorde det klart at de er i gang med å stable på plass en ny finansieringspakke.
– Vi vil trenge mer hjelp innen slutten av året for å komme gjennom vinteren, sa konsernsjef Jacob Schram den gang.
Norwegian har hatt løpende kontakt med norske myndigheter under corona-krisen, både direkte og via bransjeorganisasjonen NHO Luftfart.
Dokumenter fra Nærings- og fiskeridepartementet, som E24 har fått innsyn i, viser at Norwegians toppsjef blant annet hadde et møte med næringsminister Iselin Nybø den 25. juni.
Nå skal næringsministeren, samferdselsminister Knut Arild Hareide og Norwegian-sjef Jacob Schram møtes igjen den 21. september.Forespørselen om møtet ble sendt 28. august, samme dag som Norwegian la frem regnskapet for andre kvartal.

Lite støtte å få i andre land

Møtet mellom Norwegian og de to ministrene skal skje kort tid etter at finansdirektør Geir Karlsen den 2. september fortalte at Norwegian var i dialog med norske myndigheter om ny potensiell støtte på DNB Markets’ Consumer-konferanse.
Både departementet og Norwegian bekrefter at møtet vil finne sted.
– Jeg kan bekrefte at vi skal ha et møte med næringsministeren og samferdselsministeren. Vi kan ikke kommentere noe mer før møtet er avholdt, sier konserndirektør for kommunikasjon Anne-Sissel Skånvik i Norwegian.
Norwegian har gjennom året forsøkt å undersøke mulighetene for å få støtte i andre land der selskapet opererer, men uten særlig hell.
Selskapet har blant annet vært i kontakt med både svenske og danske myndigheter som har støttet SAS, men der fikk Norwegian en kald skulder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.