onsdag 19. oktober 2022

Gram rydder opp i rotet til GIL og flere andre - NH90 skandalen - VG


Dagens GIL, Rolf Folland, støttet brigader Morten Klever da Klever sa på Solakonferansen i 2007 at det blir omkamp dersom SAR helikoptrene blir satt ut på anbud. I dette lå at han og Follan ivret etter å få NH90 inn i redningstejenesten. (Red.)


Forsvarsministeren avslår helikopter-tilbud


Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) vil ikke ta  opp igjen bruken av de maritime NH-90 helikoptrene i Kystvakten og på fregattene. Det opplyste han i Stortinget onsdag formiddag.

Helikopterflåten ble satt på bakken i sommer, da regjeringen terminerte kontrakten med leverandøren. NH Industries etter to tiår med tekniske problemer.

Men i forrige uke fikk Forsvarsdepartementet et tilbud fra leverandøren: Dersom Norge ville ta helikoptrene i bruk nå i den krevende sikkerhetspolitiske situasjonen, lovet leverandøren

I Stortingets spontanspørretime spurte Christian Tybring-Gedde (Frp)  om forsvarsministeren ville benytte seg av dette tilbudet:

– Vi forholder oss til en omfattende juridisk prosess med leverandøren. Selv om vi i prinsippet kan ta de i bruk, er hovedutfordringen at de ikke leverer den kapasiteten vi trenger. Derfor er det ikke et aktuelt spor å gå videre på. sa Bjørn Arild Gram.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.