lørdag 5. november 2022

Helikopterulykke i Puglia, Italia - 7 omkom - Corriera Della Sera

Direkte oversatt med Google Translate:

Blant ofrene er familien av slovenske turister, piloten og en lege på 118


Det ble funnet mellom San Severo og Apricena helikopteret savnet siden i morges i provinsen Foggia i tjeneste på ruten mellom hovedstaden og Tremiti-øyene. Dette er navnene på personene som var om bord: fire slovenske turister, alle medlemmer av samme familie: Bostjan Rigler, 54 år gammel; Jon Rigler, 44; MatejaCurk Rigler, 44; Liza Rigler Liza, 13 år gammel. Om bord var også Maurizio De Girolamo (64), legen til de 118 som var på vei hjem etter skiftet på Tremiti, og pilotene Luigi Ippolito og Andrea Nardelli. For å bekrefte nyheten om oppdagelsen av helikopteret, er visepresidenten i Puglia-regionen Raffaele Piemontese. Redningsmannskaper forsøker fortsatt å nå stedet der helikopteret ble oppdaget.

Redningsmannskaper ankom åstedet for funnet. Sjefanklageren i Foggia, Ludovico Vaccaro, ogviseadvokaten Matteo Stellaskal også til stedet der helikopteret styrtet. Det er ikke utelukket at påtalemyndigheten kan åpne etterforskningsfil for uaktsom luftfartskatastrofe. Selvfølgelig vil det være nødvendig med teknisk analyse på restene av flyet og spesielt på den svarte boksen. I mellomtiden har National Agency for Flight Safety (ANSV) beordret åpning av en sikkerhetsundersøkelse og sending av en undersøkelsesgruppe til ulykkesstedet med helikopter A 109 identifikasjonsmerker I-PIKI. ANSV bekreftet at det ikke er noen overlevende blant de 7 passasjerene i flyet som ble fullstendig ødelagt.


Forsvinning fra radar

Helikopteret med 5 personer, inkludert en 13-åring og en lege på 118, og to besetningsmedlemmerhadde mistet radiokontakten og forsvunnet fra radaren i området Apricena, i provinsen Foggia, rundt klokken 10.30. Den siste kontakten med helikopteret hadde vært i området mellom Apricena og San Severo på nedre Gargano, et område der en storm var i gang på tidspunktet for forsvinningen. For å lete etter ham ble brannmennene umiddelbart satt i bevegelse både på bakken og med et helikopter fra Pescara, samt 40 soldater av våpenet, inkludert spesialavdelingene til "Cacciatori di Puglia" - som nådde de mest utilgjengelige områdene i Gargano-odden - og også tre Carabinieri-helikoptre som flyr over hele området.

Helikopteret til selskapet "Alidaunia", i tjeneste på ruten Foggia-Vieste-Tremiti-øyene, hadde forlatt klokken 9.20 fra Diomedee-øyene, med ombord i tillegg til mannskapet, også slovenske turister og en lege på 118. Forskningsøktene var konsentrert mellom land og sjø i området mellom San Severo, Apricena og Rignano Garganico, alltid i Foggia-området.


På helikopteret legen av de 118 som kom hjem

Legen om bord i det savnede helikopteret jobbet for 118-stasjonen som var til stede på Tremiti-øyene og var på vei hjem etter skiftet. Bekreftelsen kommer fraordfører Peppino Calabrese. – Legen var akkurat ferdig med skiftet og bestemte seg for å ta helikopteret i stedet for skipet på grunn av ugunstige vær- og sjøforhold. Her har det falt en tykk tåke, legger han til. Borgermesteren spesifiserte deretter at «den siste kontakten med flyet fant sted i territoriet mellom San Nicandro Garganico og San Marco i Lamis. Samfunnet vårt er i sjokk. Aldri før hadde noe slikt skjedd på 30 års tjeneste, avslutter han. Klokken 14.00 ble det innkalt til et møte i redningskoordineringssenteret i prefekturet Foggia.


Kondolansene til guvernør Emiliano

Umiddelbart etter oppdagelsen av helikopteret sapresidenten i regionen, Michele Emiliano, at han kom tilbake til Puglia fra Roma, hvor han deltok i marsjen for fred. "Jeg forlot fredsprosesjonen i Roma - han skrev på Fb så snart jeg mottok nyheten om oppdagelsen av helikopteret, og jeg tar toget tilbake til Puglia, til Foggia, for å være nær alle de menneskene som i dette øyeblikket opplever øyeblikk av veldig dyp angst og til de som har utført forskningen og som må håndtere denne svært smertefulle og komplekse fasen fra et menneskelig synspunkt. Om bord i helikopteret var det sju personer som alle mistet livet. Det er et forferdelig øyeblikk som gjør oss forferdet.»

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.