tirsdag 15. november 2022

F-35 får missiler - NRK


Merkelig sak, men ganske typisk for Forsvaret nå. Missiler burde ha vært på plass når flyene kom. Hva med Kongsbergs JSM som passer inn i våpenrommene i F-35? Disse burde vært standard for F-35A og P-8A Poseidon. Har sistnevnte fått Harpoon  missilet mon tro? (Red.) 

Sjekk hele artikkelen her: https://tinyurl.com/mpwabsx5

Har signert historisk missil-avtale til fem milliarder kroner

Forsvarsmateriell har skrevet under avtale om å kjøpe missiler av USA til en verdi av fem milliarder kroner. Missilene skal i hovedsak brukes på F-35 jagerfly.

En tekniker kontroller et AMRAAM-missil montert på en F-16

KJØPER MER AVANSERT: En tekniker kontroller et AMRAAM-missil montert på en F-16. Nå har Forsvaret signert avtale om kjøp av AMRAAM-D luft-til-luft missiler for bruk på norske F-35 kampfly verdt ca. fem milliarder kroner.

FOTO: STAFF SERGEANT VINCE PARKER / USAF

Ingrid Lindgaard StrandenJournalist

Vi rapporterer fra Ørland

Publisert i dag kl. 15:20 Oppdatert for én time siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på epost

– Vi er svært fornøyd med at Norge nå også får tilgang til så avanserte missiler, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding.

Gro Jære, direktør i Forsvarsmateriell, signerte i dag en avtale med amerikanske myndigheter om kjøp av AMRAAM-D luft-til-luft missiler for bruk på norske F-35 kampfly verdt ca. fem milliarder kroner.

– F-35 er Forsvarets kraftigste kapasitet, og dette vil styrke den operative evnen, kommenterer Eivind Byre, oberstløytnant og kommunikasjonssjef i Luftforsvaret til NRK.

Det er den største enkeltanskaffelsen av våpen til Forsvaret noen gang, melder Forsvarsdepartementet.

AMRAAM-D vil være hovedvåpenet norske kampfly skal bruke til å forsvare norsk luftrom i flere tiår fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.