fredag 18. november 2022

Norsk militær virksomhet på Svalbard - NRK


Tipper at det blir kraftige reaksjoner på dette. I 1970 fløy undertegnde med Odd Mjelde som skipper, en P-3B fra 333 skv. over Barentsburg. Vi tok bilde av en russisk Mi-8 i militære farger som var i ferd med å bli malt i Aeroflots oransje og blå farge.. Ikke noe scoop akkurat, men interessant. Da vi kom hjem etter toktet fikk vi en skrape fra skvadronsjef Arne Lillestø fordi det hadde kommet en protest på flygingen fra Sovjet. Skal tro hva som kommer til å skje nå? (Red.)


Forsvaret vil øve mer på Svalbard

Luftforsvaret planlegger jevnlige treningstokt mellom Svalbard og fastlandet fra neste år av. – Det viser at vi har nasjonen i ryggen, sier lokalstyreleder i Longyearbyen.

Bildet av C-130J er tatt i Tbilisi, Georgia. Bildet er tatt i forbindelse med evakuering av norske styrker og personell ut fra Afghanistan i 2021.

VIL TIL SVALBARD: Et norsk Hercules i Tbilisi i Georgia i 2021, i forbindelse med evakueringen av norske styrker og personell fra Afghanistan. Nå kan disse flyene bli et vanlig syn også på Svalbard.

FOTO: FREDERIK RINGNES / FORSVARET

Rune N. Andreassen@RuneNJournalist

Vi rapporterer fra Longyearbyen, Svalbard

Publisert i går kl. 20:32 Oppdatert i går kl. 20:34

Del på Facebook Del på Twitter Del på epost

Kystvakten er jevnlig innom Longyearbyen i forbindelse med tokt i havområdene ved Svalbard.

Fra neste år av vil Forsvaret øke tilstedeværelsen på Svalbard.

Det er 335-skvadronen som vil starte med jevnlige treningsflyginger til og fra Longyearbyen med transportflyet Hercules. Det viser et dokument NRK har fått innsyn i.

Ifølge Forsvaret har en stor del av flygerne aldri fløyet der tidligere. Det er også lenge siden sist for de mer erfarne pilotene.

I tillegg er det andre prosedyrer ved det å fly så langt nord, skriver Luftforsvaret i et brev til Sysselmesteren på Svalbard.

Det skal gjennomføres treningstokt 2-4 ganger i året for å opprettholde kontinuiteten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.