mandag 22. mai 2023

Ukraina - Putin etablerer kamikaze enhet - ABC Nyheter

 

Ja, det tror jeg "Shtorm" blir. Disse blir lett match for selv uerfarne F-16 flygere og ikke minst et effektivt luftvern. (Red.)


Etterretning: Russland danner ny elite-enhet

Magnus Fossen

22. mai 2023 10:32 – Oppdatert 22. mai 2023 10:49

 


Russlands president Vladimir Putin ønsker å få kontroll over luftrommet i Ukraina og vil ifølge britisk etterretning danne en ny elite-enhet for å kunne gjøre nettopp det. Foto: Forsvarets forum

Ifølge britisk etterretning skal den nye enheten «Shtorm» styrke den russiske tilstedeværelsen i luftrommet over Ukraina.

12

Det britiske forsvarsdepartementet melder mandag morgen på Twitter at Russland etablerer det som skal være en «elite-gruppe i luften som heter «Shtorm» og skal operere over Ukraina».

Ifølge britene skal enhetene trolig bestå av minst en skvadron av Su-24 Fencer jagerfly og Su-34 Fullback jagerbomber og en skvadron med angrepshelikoptre.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina

Lokker med høye lønninger

 

Blant flyene den nye enheten skal operere er jagerflyet Su-24, som av Nato har fått kallenavnet «Fencer». Foto: AP

Denne kombinasjonen vil ifølge britene tyde på at gruppen primært vil utføre bakkeoperasjoner.

Britene henviser også til russiske rapporter som antyder at det russiske forsvarsdepartementet ønsker å tiltrekke seg «de mest kompetente og motiverte pilotene» ved å love høye lønninger og incentiver og i tillegg åpne for å rekruttere pensjonerte flygere.

Britene mener etableringen tyder på at Russland mener sine regulære luftvåpen-skvadroner har «alvorlig underprestert i kjernefunksjonene», spesielt når det kommer til luftangrep mot de ukrainske frontlinjene.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.