mandag 21. august 2023

Russerne tar i bruk nytt våpen - Vakuumbombe - Father of all bombs - X video

Bomben er ikke på langt nær ny, men det er visstnok første gang den brukes i Ukraina krigen.

Fra Wikipedia hvor du også kan lese historien til våpenet som bl.a. USA har brukt i Vietnam.

Termobarisk bombe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigeringHopp til søk
Anvendelse av en termobarisk bombe mot USS «McNulty» fra U.S. Navy som ledd i en øvelse.

En termobarisk bombe, også kalt vakuumbombe eller aerosolbombe, er en sprengladning hvor et brennstoff fordeles som en aerosol i luften, hvoretter brennstoffet antennes og reagerer med luftens oksygen. Bomben bruker dermed luftens oksygen for å oksidere brennstoffet, til forskjell fra konvensjonelle bomber, som inneholder oksidatorer. Termobariske bomber har derfor et høyere energiinnhold pr. masseenhet enn alminnelige bomber. Termobariske våpen gir en kraftig trykkbølge, men ingen, eller et meget begrenset antall, fragmenter.

En termobarisk bombe inneholder normalt to sprengladninger; først en mindre som fordeler brennselet i luften, og deretter en som antenner brenselet. Visse nyere modeller har kun en enkelt ladning, men er utstyrt med en kraftigere brenselbeholder som forsinker spredningen inntil brenselet blir antent.

Begrepet termobarisk brukes bare om bomber som virker gjennom både varme og trykk. Dette oppnås ved at ladningen inneholder metaller som brenner ved høy temperatur, som for eksempel magnesium eller aluminium. Ladninger uten disse tilsetningsstoffene har sin ødeleggende effekt bare gjennom trykkbølgen.

 Sjekk Ukrainabomben her: https://tinyurl.com/2dvztaaw

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.