tirsdag 29. august 2023

US presidentkandidat mer "America First" enn Trump - ABC Nyheter

 

Trump-rival Vivek Ramaswamy vil gi bort deler av ukrainsk territorium til Russland

Gunnar R. Larsen

29. aug. 2023 12:20 – Oppdatert 29. aug. 2023 12:33


Den republikanske presidentkandidaten og tidligere bioteknologisjefen, Vivek Ramaswamy, under kandidatdebatten i den amerikanske presidentkampanjen i 2024, i Milwaukee, Wisconsin, USA, 23. august 2023. Dersom han skulle bli USAs neste president, vil det få enorme konsekvenser for Krigen i Ukraina. Foto: Wikipedia

Republikaneren Vivek Ramaswamy, som utfordrer Donald Trump i nominasjonskampen, varsler radikale veivalg dersom han blir USAs neste president.

«Jeg vil akseptere russisk kontroll over de okkuperte områdene, og love å blokkere Ukrainas kandidatur for Nato».

Det skriver Ramaswamy i en kronikk på The American Conservative.

 

USA har svidd av flere hundre milliarder

Russlands brutale krigføring har allerede drept eller skadet en halv million mennesker, ifølge The New York Times. Samtidig tømmes vestlige land for betydelige militære og økonomiske ressurser. USA alene har brukt 43 milliarder dollar, eller om lag 500 milliarder kroner, på krigen.

På de neste plassene kommer EU, Storbritannia, Tyskland og Japan. Norge er på niendeplass på lista over donasjoner, og på 13.-plass målt i prosent av BNP.

Da må Europa forberede seg på snuoperasjon

Vivek Ramaswamy er for mange et ukjent blad, men han markerte seg godt under den republikanske valgdebatten da alle kandidatene, bortsett fra Trump, deltok.

Etter debatten sa rundt halvparten av de republikanske velgerne som så debatten, at de vil stemme på DeSantis, mens fire av ti sa det samme om Ramaswamy.

Dersom Ramaswamy skulle vinne, mot alle odds, må Europa, Nato og Ukraina spesielt, forberede seg på en total omlegging av utenrikspolitikken. Det er gode nyheter for Russland og Vladimir Putin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.