torsdag 24. august 2023

Støre i Kyiv på frigjøringsdagen - Diverse media


 Oppdateringer den 25. i rødt

Utsjekk av Ukrainske flygere

Overraskende naturligvis, for slikt holdes hemmelig til han eller donerte våpen ankommer landet. Nå hadde han spanderbuksene på og utdelte 1,5 milliarder til sikring av elkraft, mineryddingsutstyr, antiluftskyts NASAMS og ikke minst, F-16. Tipper at det dreier seg om 10-12 fly, noen mener færre, men det er i skrivende stund ikke avklart.

Til dette er å si: Norge har stor mangel på antiluftskyts. Vi bør anskaffe det vi trenger selv før vi donerer slike våpen. 

F-16`s verdi i dette teateret er høyest usikker. Det som er sikkert er at Ukraina ønsker typen, men er det gitt at de får den dersom denfra donors side vurderes som ubrukelig? Med det mener jeg at flygerne må være drillet i bruken av flyet som et våpensystem, våpnene må være riktige og trent i bruken av. Flygerne må kunne engelsk siden all dokumentasjon er på engelsk. Det samme gjelder ikke minst for teknikere. Vel dette kan oversettes, men det er behov for On-The-Job-Training i stor grad. I skrivende stund går flygere på språkskole ved Lackland Joint base Texas (hvor undertegnede og flere andre norske flyelever gikk fra -66 og utover) og vil starte opp på flytrening i oktober på Tucson Intl. Det er i hovedsak snakk om å opereres som støtte for bakkestyrker. Det kan bli veldig kostbart. Russerne har Strela og andre typer MANPADS. Å fly inn over russisk territorium kommer ikke på tale. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.