søndag 9. desember 2012

Helitrans - Nye meldinger kommer i morgen

Pressemelding 07.12.12 
Værnes 7/12-2012, kl. 17:00
Vedrørende savnet helikopter fra Helitrans AS
Helikopteret er fortsatt savnet. Det har vært søkt etter det savnede helikopteret fra i dag tidlig, men dette har ikke ført til noen nye funn. Søket ble avsluttet ca. kl. 14:00 fredag ettermiddag.
Torsdag ettermiddag 6/12-12 ble det funnet en vanntett ryggsekk på stranden ved Pelzerhaken, Neustadt, Tyskland av en tilfeldig forbipasserende. Denne ble levert til lokalt politi og ble satt i sammenheng med det savnede helikopteret. Senere ble det bekreftet at innholdet i sekken tilhører personen av rumensk statsborgerskap, som er en av de to savnede om bord i helikopteret.
RCC (Redningssentralen) i Glüksburg, Tyskland leder fortsatt redningsaksjonen. På grunn av snø på bakken ble videre søk på land avsluttet tidligere i dag. Det er meldt om mildere vær og høyere temperaturer fra førstkommende søndag.
På sjøen har flere skip fra den tyske kystvakta, samt helikopter vært involvert i søket. Disse har dekket store områder av Lübeckbukta ned til 4 meters dybde. RCC har rekvirert behov for en minesveiper med en sonar som kan dekke søk på dypere farvann. Dette fartøyet vil være på plass i aktuelt område fra mandag 10. desember og vil starte nye søk etter helikopteret.
Helitrans` ledelse og beredskapsgruppe er fortsatt samlet og følger opp pårørende av de savnede og egne ansatte etter beste evne. Da leteaksjonen er avsluttet inntil videre, forventes ingen nye pressemeldinger i løpet av helgen.
Telefonnummer for mediakontakt er 483 12 287.
Marita Bjørnevik
Administrerende direktør
Helitrans AS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.