tirsdag 10. juni 2014

Norwegian skvises - Fra Wall Street Journal

European Business News

U.S. Lawmakers Move to Block Norwegian Air Expansion Plan

House Passes Amendment on Transportation Budget Request That Backers Say Would Block trans-Atlantic Expansion



Updated June 9, 2014 3:01 p.m. ET
The controversy over plans by Norwegian Air Shuttle AS to expand its trans-Atlantic services intensified Monday as a group of U.S. lawmakers moved to block the effort on the eve of a meeting with European Union officials aimed at keeping the issue from becoming a full-blown trade dispute.

Fra TDN Finans:
TDN Finans
Publisert: 10.06.2014 — 13:01

Representantenes hus gjorde mandag et tilleggsvedtak til det amerikanske samferdselsdepartements (DOT) budsjett, som vil kunne blokkere for en godkjenning av Norwegians søknad om lisens for flyvninger på USA.
Det skriver Wall Street Journal tirsdag.
Avisen fremholder at motsetningene om Norwegians planer om ekspansjon i sine transatlantiske flyvninger ble intensivert mandag, idet en gruppe medlemmer av Representantenes hus gikk til det skritt å blokkere for planen.
Dette skjedde dagen før et møte med embetsmenn fra EU, som har til hensikt å forhindre at saken utvikler seg til en fullskala handelspolitisk konflikt.
EU-representanter har arbeidet for Norwegians søknad, og sier at de venter at utsettelsen i DOTs vedtak vil kunne føre til «meget aktive diskusjoner» på tirsdagens møte i spesialkomiteen som er satt opp for å føre tilsyn med de to partenes luftfartsavtale om åpen ferdsel.
- Strategien synes å være å la (Norwegian) sakte blø i hjel, i en situasjon hvor myndighetene tilsynelatende ikke kan foreta seg noe. Hvis de ikke gir tillatelsen, er det i strid med europeiske rettigheter i henhold til (åpen ferdsel)-avtalen, sier en EU-embetsmann til avisen.
En representant for DOT sier at Norwegians søknad er til behandling i departementet, fordi det «er en omtvistet sak», men at departementet ikke «kan kommentere sakens innhold».



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.