fredag 4. september 2015

Norwegian med augusttall - Dagens Næringsliv

Norwegian-sjef Bjørn Kjos gleder seg over passasjervekst. Arkivbilde. Foto: Elin Høyland
Norwegian-sjef Bjørn Kjos gleder seg over passasjervekst. Arkivbilde. Foto: Elin Høyland les mer

Flere flyr med Norwegian

Flyselskapet Norwegian Air Shuttle hadde en økning i passasjertrafikken (RPK) på ni prosent i august 2015, sammenlignet med samme periode året før.

Yielden i måneden var 0,47 kroner, mot 0,45 året før. Inntektene pr tilgjengelige setekilometer (rask) var 0,42 kroner, mot 0,37 i 2014.
Gjennomsnittlig flydistanse økte med én prosent fra samme periode året før.
God vekst på langrutene, samt stor ferieutfart i Storbritannia og Europa generelt, påvirker trafikktallene for august, skriver selskapet i en pressemelding.
- Langdistanseflygningene og stor ferieutfart i Storbritannia og Europa generelt påvirker tallene i positiv retning. At vi tiltrekker oss stadig flere reisende i Storbritannia, Tyskland, Spania og USA er gledelig og viser at selskapet også blir bedre rustet til å møte den internasjonale konkurransen framover, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian i meldingen.
Samtidig anlår selskapet et tap per slutten av august 2015 på rundt 223 millioner kroner knyttet til hedgingposisjoner hittil i tredje kvartal, hvorav 136 millioner kroner er urealisert, opplyses det redag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.