Avinor eier og driver 46 lufthavner over hele landet og kontrollerer flytrafikken i norsk luftrom. I 2014 reiste over 50 millioner passasjerer reise gjennom våre lufthavner. Sammen skaper vi verdier, relasjoner og opplevelser.
Avinor Flysikring AS er et datterselskap i Avinor-konsernet med over tusen ansatte og en omsetning på om lag to milliarder kroner. Selskapet er ansvarlig for kontrolltårn på flyplassene, flykontroll for trafikken i norsk luftrom og teknisk infrastruktur for flynavigasjon. Selskapets viktigste kunder er flyselskaper og lufthavner.

Daglig leder Remote Towers Centre (RTC)
Avinor satser stort på neste generasjons tårntjenester, sammen med teknologipartnere.
Sammen med teknologileverandører utvikler Avinor neste generasjons tårntjeneste. Med fjernstyrte tårn kan man drive tårntjenesten ved flere lufthavner fra et felles tårnsenter – Remote Tower Centre (RTC).
Avinor har besluttet å investere i fjernstyrte tårn ved 15 lufthavner, med tårnsenteret i Bodø. Dette er den mest omfattende satsing på fjernstyrte tårn som noensinne er lansert innenfor internasjonal luftfart. Det er en betydelig investering og en stor omstilling som berører mange medarbeidere. Sammen med samarbeidspartnere har Avinor Flysikring også ønske om å følge forretningsmuligheter både nasjonalt og internasjonalt.
Avinor Flysikring AS søker etter en kunde- og forretningsorientert Daglig leder RTC.
Daglig leder RTC vil ha en nøkkelrolle i Avinor Flysikrings satsing på fjernstyrte tårn. Du skal utvikle og lede enheten gjennom en krevende omstilling for berørte medarbeidere og sikre at de tjenestene som leveres er i tråd med fastsatte regler og bestemmelser. Du skal utvikle en god sikkerhetskultur ved enheten, samtidig som tilgjengelige ressurser utnyttes best mulig.
Frem til tårnsenteret settes i operativ drift, skal den som tilsettes sørge for organisasjonsbygging og forberedelser til idriftsetting av enheten.

Viktige ansvars- og arbeidsoppgaver:
Som Daglig leder RTC har du hovedansvaret for sikker, effektiv og stabil drift ved enheten. Du er arbeidsgiver og personalansvarlig for enhetens ansatte. Du er ansvarlig for å følge opp kontakt og samarbeid med kunder, tilsynsmyndigheter og myndigheter lokalt.
Formelle krav:
  • Utdanning på universitets-/høyskolenivå
  • Du må kunne godkjennes av Luftfartstilsynet og kunne oppnå sikkerhetsklarering Hemmelig
Ønskede kvalifikasjoner:
  • Relevant ledererfaring og allsidig operativ bakgrunn
  • Engasjert og entusiastisk, og bidra til et godt arbeidsmiljø
  • Resultatskaper – bidra aktivt til gode beslutninger og innfri avtalte mål
  • Kunde- og forretningsorientert
  • Evne til å jobbe operativt og tenke strategisk
  • Gode norsk- og engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig
Stillingen rapporterer til adm. direktør Avinor Flysikring AS.
Avinor Flysikring AS kan tilby en interessant jobb i en dynamisk organisasjon.
Lønn og øvrige betingelser etter avtale. Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens Pensjonskasse. Gode personalforsikringer. Avinor ønsker mangfold i selskapet når det gjelder kjønn, alder og kulturell bakgrunn.
Ta gjerne kontakt med en av våre rådgivere i Habberstad, Øystein Malme,
tlf. 404 03 554 eller Jan Egil Myhre, tlf. 908 92 522, for mer informasjon. Alternativt kan du kontakte adm. direktør Anders Kirsebom i Avinor Flysikring AS, tlf. 913 94 385.
Søknadsfrist: 08.02.2016
Arbeidssted: Bodø lufthavn
Tiltredelse: Etter avtale
Avinor er underlagt offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge, vil søkeren bli varslet og informert om det jfr. offentleglova § 25.