tirsdag 6. juli 2021

Kamtsjatka - Flydeler er funnet i sjøen - VG

 

En An-26 i cargo versjon på jobb for FN i Vest Sahara. Her på flyplassen ved Laayoune. Foto: Per Gram (Red.)

TASS: HAR FUNNET VRAKRESTER ETTER PASSASJERFLY



AFP

Det russiske kriseministeriet, tilsvarende det norske beredskapsdepartementet, meldte tirsdag ettermiddag lokal tid at et fly av typen Antonov An-26 hadde forsvunnet i det østlige Sibir.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS  skal det ha vært 22 passasjerer om bord, samt seks besetningsmedlemmer. De mistet kontakt med flyet nær Kamtsjatkahalvøya helt øst i Russland. Flyet mistet kontakten da det gikk inn for landing tirsdag ettermiddag lokal tid. Det var rapportert om dårlig vær i området.

Ved 22-tiden lokal tid bekrefter direktøren for flyselskapet Kamchatka Aviation Enterprise Aleksej Khrabrov at vrakrestene etter flyet er funnet, skriver 

– Ja, vi har funnet vraket etter flyet. Jeg kan ikke si noe om hvor og omstendighetene rundt funnet. Det kommer mer informasjon i morgen.

Mannskapene som har bistått i letearbeidet, blant annet helikoptre av typen MI-8 og militærfly, vil fortsette arbeidet i morgen.

Flyet var på vei fra byen Petropavlovsk-Kamtsjatskij, sørøst i Sibir, til Palana litt lenger nord.

– Rullebanen ligger slik at en må ta seg inn langs sjøsiden, opplyser en pressetalsmann for de regionale myndighetene.

Flere medier, inkludert norske, meldte tidlig at lokasjonen til passasjerflyet var kjent, og at det hadde styrtet i sjøen. Signalene som angivelig skulle stamme fra det forsvunnede flyet var ikke korrekte. Letearbeidet fortsatte, og først ved 22-tiden tirsdag lokal tid kom bekreftelsen.



Avbildet er flyet av typen An-26, som er frigitt av det russiske kriseministeriet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.