onsdag 28. juli 2021

Oppsiktsvekkende retur av A380 - Australian Aviation

ANDRE SINGAPORE A380 FORLATER ALICE SPRINGS 'BONEYARD'

skrevet av Adam Thorn | 28.

En annen Singapore Airlines A380 har nettopp forlatt Alice Springs 'boneyard' og er på vei til Sydney, kan Australian Aviation avsløre.

Singapore A380, 9V-SKW msn 251, forlot Alice Springs klokken 11:23 på onsdag og skal lande umiddelbart.

Flyselskapet bekreftet overfor Australian Aviation at det er på vei til NSW-hovedstaden for vedlikehold før det til slutt vender tilbake til tjeneste, som det siste av flyet som forlot Alice Springs, 9V-SKQ, i februar.

Transportøren, lanseringskunden for dobbeltdekkeren, er klar til å pensjonere syv av sine A380, men holder 12 i drift.

Det kommer til tross for spekulasjoner om at flyet nærmer seg slutten av sin tid i himmelen, globalt. Spesielt i mai i fjor pensjonerte Air France hele flåten, mens Airbus allerede har begynt å suspendere produksjonen.

Tillitsvoteringen kommer etter at Qantas' administrerende direktør Alan Joyce i februar sa at han tror flyselskapets A380-flåte fortsatt vil være lønnsom når COVID-krisen avsluttes.

I et intervju med Brussel-baserte Eurocontrol sa Joyce at det var «hjerteskjærende» å se flyet lagret i Mojave-ørkenen og insisterte på at portforbud og dyre flyplassautomater betydde at det fortsatt ville være lønnsomt å fly dem.

"Vi har omkonfigurert seks av dem med helt nye produkter om bord. Faktisk fløy ett fly som bare ble omkonfigurert direkte til Mojave-ørkenen," sa Joyce.

– Det er der med nye plasser på, og som ingen har sittet på, noe som er utrolig skuffende. Men vi tror at hvis du ser på Qantas-nettverket, vil det være muligheter for å distribuere disse flyene.

"Vi har planleggingsvinduer, for hvis du noen gang har vært i LA, mellom klokken 10 og midnatt, ser du seks eller syv Qantas-fly som flyr til Australia, fordi det er den eneste gangen som fungerer med portforbud, så i stedet for å fly flere frekvenser rett oppå hverandre.

" En A380, som er helt eller nesten helt nedskrevet, hvis den genererer kontanter, vil absolutt fungere. Flyplasser som har sporbegrensninger, som Heathrow, der en spilleautomat er ekstremt dyr, så fungerer flyet for det. Og de lignende planleggingsvinduene som fungerte for Australia er unike.

– Så vi tror det er behov for den flåten. Og vi tror at det vil generere kontanter. Og alt kommer til å handle om kontanter når vi starter opp internasjonalt.

I mellomtiden rapporterte Australian Aviation i september 2020 hvordan Alice Springs-boneyard nådde sin nye utvidede kapasitet på 100 fly etter at Northern Territory-regjeringen investerte $ 3,5 millioner i stedet i juli.

Australian Aviation rapporterte tidligere hvordan NT-regjeringen gjorde investeringen, som inkluderte bygging av nye veier for å sikre at anleggets kapasitet raskt kunne dobles, for å bidra til å skape 55 lokale arbeidsplasser. 

Sjekk video her fra ankomst Alice: https://tinyurl.com/ykkvfpwk

Tom Vincent, som eier vedlikeholdsanlegget Asia Pacific Aircraft Storage (APAS), har tidligere uttalt til ABC at parkeringsplassene «definitivt var etterspurt».

"Så snart ekstra lagringssteder kommer på nettet, er det fly som fyller disse stedene," sa Vincent.

I juli 2020 lagret anlegget 44 fly og hadde allerede mottatt et infrastrukturstipend på $ 1 million.

Denne investeringspakken doblet arbeidsstyrken og forventes å injisere mer enn $ 10 millioner dollar, direkte og indirekte, i statens økonomi. Før pandemien var APAS hjem til bare 18 fly til enhver tid.

Som mange såkalte boneyards velges APAS av flyselskaper fordi den lave nedbøren og det varme været reduserer rust, mens personalet er tilgjengelig for å utføre de 100 pluss vedlikeholdsoppgavene per år som kreves for å holde flyet i drift.

For bare $ 59.95 i året kan du holde deg oppdatert med det aller beste av australsk luftfart hver måned, direkte via appen vår! Appen vår er tilgjengelig på mobile enheter, nettbrett og PC-enheter. Så hva venter du på? Bli digital med Australian Aviation og les opp all savnet spesialdekning, eksklusive bilder og utgaver. Abonner nå på australianaviation.com.au.

https://tinyurl.com/ykkvfpwk

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.