onsdag 20. oktober 2021

Nord-Korea med oppskyting fra ubåt - NRK

 

Missilet ble sannsynligvis skutt opp fra en ubåt av typen Gorae, den samme som ble brukt for et par år siden. Den har missilet i seilet (tårnet) og den har bare ett rør. Løsningen synes identisk med den Sovjet hadde i sin Zulu V Class for omtrent 60 år siden. For øvrig er nær sagt alle missiler ballistiske. Når de har interkontinental rekkevidde med atomvåpen, begynner det å bli spennende.

Zulu V Class i Barentshavet 1970. Utstyret forut er interessant. Det kan være en meget tidlig versjon av "wake detection". Foto: Per Gram

Missilet kan være Pukguksong-5 som ble vist på en parade for et par år siden. Den ble da annonsert som en Submarine Launched Ballistic Missile, SLBM. Det du ser på bildet som fulgte artikkelen, er oppskyting fra en jernbanemontert utskytingsrampe som kan skjules i tunneler. Her noen bilder fra oppskytingen fra ubåten: https://tinyurl.com/84pdytn4

(Red.)

Krisemøte i FN etter at Nord-Korea testa nytt ubåt-våpen

FN skal ha krisemøte i Tryggingsrådet etter at Nord-Korea stadfestar at landet har testa ein ny type ballistisk missil frå ein ubåt.



VIST I SØR: Nyheita om det nye nordkoreanske ubåt-våpenet vart vist på TV-skjermar i Sør-Korea.

FOTO: LEE JIN-MAN / AP

Signe Karin Hotvedt@signekarinJournalist

Kjelde: NTB / NRK

Publisert i dag kl. 03:57 Oppdatert for 14 minutter siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på epost

Våpenet gjer at Nord-Koreas undersjøiske militære kapasitet har blitt vesentleg styrkt, ifølgje det nordkoreanske statlege nyheitsbyrået KCNA.

Onsdag kveld norsk tid blir det krisemøtet i FNs tryggingsråd, der Noreg er medlem. Det opplyser diplomatkjelder til nyheitsbyrået AFP og NRK. Ifølgje kjeldene var det USA og Storbritannia som bad om møtet. Det blir eit lukka møte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.