onsdag 27. oktober 2021

SAR - Downdraft fra SAR Queen helikopteret

 

Farnborough 2018 - Foto: Per Gram

På 80-års jubileet for 330 skvadron i forrige måned, sa skvadronsjef Svein Tore Pettersen at problemet var løst. Han sa videre at det var utført et 50talls innflyginger til St. Olav med ny, bratt innflygingsprofil, noe som holdt vinden på selve landingsområdet/helidekket.

I NRK nyhetene i kveld fremkom at St Olavs hospital i Trondheim fremdeles har store problemer med vinden fra helikoptertypen. Det må kalles ut 5 Securitasvakter for å sikre at ferdsel i nedslagsfeltet for vinden hindres. Problemet er på ingen måte eliminert slik skvadronsjefen fortalte forsamlingen.

Personlig mener jeg at det må gjennomføres en offentlig høring hvor AW101 prosjektledelse forklarer seg om hvilken informasjon de hentet inn for å få stadfestet evt. kraftigere vind, og hvordan data ble videreformidlet til helsemyndigheten og hvordan de ble behandlet der.

NRK:

Krever løsning for nye helikoptre: – Dette kan ikke fortsette

Et knust ambulansevindu, en direktør blåst over ende og en vekter som fikk stein i ansiktet. Nå har St. Olavs hospital fått nok av den kraftige vinden fra redningshelikoptrene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.