tirsdag 25. januar 2022

MPA - Orion observerte russiske marinefartøyer - ABC Nyheter


Tja, hvorfor en slik rutinemessig sak dukker opp nå kan en spørre om, men "noen" vil vel hausse opp og sette dette i sammenheng med den kritiske situasjonen ved Ukrainas grenser. Altså, det er vanlig å observere russiske fartøyer i- eller nær deres baser på Kolahalvøya. Går de sørover langs norskekysten fortsetter de gjerne til Middelhavet eller Østersjøen. Nå er det annonsert en stor russisk marineøvelse sørvest av Irland, så de skal kanskje dit. 

P-3C skyter ut flares ved Andøya Flystasjon i juni, 2017 - Foto: Per Gram
(Red.)

Norsk P-3C Orion-fly har observert fem russiske krigsskip utenfor norskekysten


 Foto: 333 skvadron, Luftforsvaret
 FREGATT: En fregatt av Admiarl Gorsjkov-klassen, fotografert utenfor norskekysten 25. januar 2022.


SLAVA: Denne krysseren av Slavaklassen var del av fartøygruppen som tirsdag seilte langs norskekysten i farvannet nord for Finnmark.
 

Gunnar R. Larsen

for 15 minutter siden

Forsvarets overvåkingsfly fulgte flere russiske krigsskip utenfor norskekysten tirsdag formiddag. Nyheten ble først kjent sent tirsdag kveld.

«Rundt klokken 12.20 tirsdag fløy det norske maritime patruljeflyet P-3C Orion ut på et rutinemessig oppdrag i nordområdene. Det norske Orion-flyet, som til daglig er stasjonert på Andøya, fulgte en russisk fartøygruppe sørover langs norskekysten i farvannet nord av Finnmark», melder Forsvaret.

Nyheten ble publisert av Forsvaret klokken 21.22 tirsdag kveld.

Det norske flyet var på et rutinemessig oppdrag.

De til sammen fem russiske krigsfartøyene er identifisert som en fregatt av Admiral Gorsjkov-klassen, en ubåtjager av Udaloy-klassen, en krysser av Slava-klassen, og to støttefartøy av typen Kaliningradneft (tanker) og Sliva.

De russiske fartøyene seilte lovlig i internasjonalt farvann da de ble observert.

«Hovedoppdraget til våre P-3C Orion er å overvåke norske havområder og hevde norsk suverenitet. Dette for å sikre egen situasjonsforståelse og oversikt over egne områder,» skriver Forsvaret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.