onsdag 30. mars 2022

HV i USA del II - dvids

 


Camp Ripley arrangerer amerikansk måltid under den 49. årlige norske uvekslingen

 

Foto av Sgt. Mahsima Alkamooneh | Camp Ripley var vertskap for American Meal på Hangar Conference Center nær Camp Ripley,... les mer

LITTLE FALLS, MN, USA

29.03.2022

Historie av Sgt. Mahsima Alkamooneh

Minnesota nasjonalgarde

 

Minnesota National Guards Camp Ripley var vertskap for et måltid i amerikansk stil i går tilberedt av den Saint Paul-baserte borgerorganisasjonen Serving Our Troops for medlemmer av det norske militæret på Hangar Conference Center.

Det tradisjonelle måltidet var en del av den 49. US - Norwegian Reciprocal Troop Exchange, en utveksling av kultur og trening mellom Norges Heimevernet, kjent som Heimevernet, og Minnesota National Guard.

Arrangementet begynte med at en grunnlegger av Serving Our Troops, Pat Harris, snakket om organisasjonens opprinnelse. Han husket scenen da han og lagkameratene samlet seg på en lokal restaurant mens mange medlemmer av Minnesota National Guard tjenestegjorde i utlandet.

"I det øyeblikket tenkte vi, "det er ikke rettferdig at vi kan sitte her og ha en kald en," sa Harris. "Vi sa, 'la oss bringe en stor biff til soldater over hele verden og sende en melding om støtte til våre soldater og familier fra folket, bedriftene og organisasjonene til Saint Paul."

Siden 2004 har Serving Our Troops servert mer enn 110 000 biffer til tjenestemedlemmer og deres familier. De har støttet 15 prosjekter på tvers av flere utenlandske steder i Kuwait, Irak, Kosovo og Djibouti. I USA har de tjent tropper og deres familier i Minnesota, Wisconsin, Oklahoma og Mississippi.

Før de to nasjonene kom sammen for å nyte det spesielle måltidet, tilbød kapellan (maj.) John Shay en velsignelse.

Etter måltidet tilbød Camp Ripleys garnisonsjef, hærens oberst Joshua Simer, noen ord til alle de fremmøtte.

"Som soldater tenker og snakker vi ofte om fysisk mot, motet til å møte døden eller alvorlig skade på grunn av det vi tror på," sa Simer. "Men det er en annen type mot, motet til å gjøre det rette."

Før det formelle måltidet ble avsluttet, hadde den norske oberstløytnant Bernt Lockert, Camp Ripleys Command Sgt. maj. Marcus Erikson og norsk mestersgt. Oddbjørn Pedersen ble med Simer på scenen for å overrekke gaver til Serving Our Troops-frivillige. Hver frivillig ble overrakt en Norwegian Exchange-kaffekopp og -lapp.

Kvelden ble avsluttet etter at Lockert overrakte en tradisjonell vennskapsgave til garnisonsjefen. Årets gave var et ulveskinn fra Norge.

"Ulven representerer evnen til å ha en flokk med ånder, også lange avstander," sa Lockert. "Vi deler en ting med alle Heimevernsdistriktene."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.