tirsdag 22. mars 2022

Ukraina - Putin trengt opp i et hjørne? - Nettavisen

 

Biden med Putin-advarsel: – Han er trengt opp i et hjørne

NTB

for 6 timer siden


Han advarer om en kraftig respons fra Vesten, dersom det skjer.

Han er trengt opp i et hjørne, sa Biden om Russlands president Vladimir Putin og bemerket at Russland nylig har anklaget USA for å ha lagre med kjemiske og biologiske våpen i Europa.

Les også: Nye opplysninger: Om britisk etterretning har rett, er det pinlig for Russland

Det er rett og slett ikke sant. Det garanterer jeg dere, sa Biden da han møtte amerikanske bedriftsledere i Washington mandag, lokal tid.

De hevder også at Ukraina har biologiske og kjemiske våpen. Det er et klart tegn på at han vurderer å bruke begge, sa Biden om Putin.

Les også: Russiske sabotører ledet av hemmelig agent pågrepet - skal ha hatt som mål å drepe Zelenskyj

Biden gjentok at det i så fall vil utløse et kraftfullt svar fra USA og vestlige allierte. Putin «vet at det får alvorlige konsekvenser på grunn av et samlet Nato», sa Biden uten å spesifisere hvilke handlinger som i få fall utløses.

Potensielle cyberangrep

Den russiske regjeringen skal ifølge etterretningsinformasjon være i ferd med å utforske muligheter for potensielle cyberangrep, fortalte presidenten.

Jeg vil oppfordre våre partnere i privat sektor til å styrke cyberforsvaret umiddelbart, sa Biden.





DESPERAT? Joe Biden hevder Vladimir Putin er trengt opp i et hjørne. 

Han la til at USAs regjering vil «fortsette å bruke alle verktøy til å avskrekke, forstyrre, og om nødvendig svare på cyberangrep mot kritisk infrastruktur».

Biden understreket at mye av den infrastrukturen eies av det private, som ikke kan tvinges til å ta spesifikke grep for å beskytte seg.

Les også: Frankrike fryser russiske eiendeler verdt 850 millioner euro

Hevder å ha gjenerobret Makariv

Natt til tirsdag kom det også melding om at ukrainske regjeringsstyrker hevder å ha drevet russiske invasjonsstyrker ut av byen Makariv, som ligger om lag 60 kilometer vest for hovedstaden Kyiv.

Takket være våre forsvareres heroiske innsats, ble Ukrainas flagg heist over byen Makariv. Fienden ble kastet ut, skriver generalstaben i det ukrainske forsvaret på Facebook, ifølge BBC.

Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold, men kommer tre dager etter at et russisk artilleriangrep drepte sju innbyggere i byen, ifølge lokalt politi.

Zelenskyj legger Nato-søknad på bordet

Tirsdag ble det også klart at president Volodymyr Zelenskyj sier seg villig til å droppe en Nato-søknad i bytte mot våpenhvile, russisk tilbaketrekking og garantier for Ukrainas sikkerhet.

Det er et kompromiss for alle. For Vesten, som ikke vet hva de skal gjøre med oss i Nato-saken, for Ukraina, som vil ha sikkerhetsgarantier, og for Russland, som ikke vil ha en ytterligere ekspansjon av Nato, sier Zelenskyj i et intervju med ukrainske TV-kanaler.

Les også: Zelensky: - Hvis de mislykkes betyr det at dette er tredje verdenskrig

Han gjentok også sin oppfordring til direkte samtaler med Russlands president Vladimir Putin. Med mindre han møter Putin, er det umulig å forstå om Russland i det hele tatt ønsker å stoppe krigen, sa den ukrainske presidenten.

Zelenskyj sa at Kyiv er klar til å diskutere statusen til Krim og den østlige Donbas-regionen, som kontrolleres av russisk-støttede separatister, etter at en våpenhvile er på plass og det er tatt skritt for å gi sikkerhetsgarantier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.