fredag 25. mars 2022

Ukraina - Støtte i Murmansk for Z en fiasko - The Barents Observer


 Oversatt fra engelsk til norsk via Google Translate


I Murmansk støttemøte kom folk, sjekket inn og dro



"Historien lages foran øynene våre," sa den Putin-utnevnte guvernøren Andrey Chibis til folkemengden som var samlet i Murmansk sentrum på åtteårsdagen for Moskvas annektering av Krim.

Les på russisk | Читать по-русски

Av Thomas Nilsen

19. mars 2022

Det iscenesatte møtet organisert av myndighetene skulle vise at folk i Russlands største by over polarsirkelen støtter massivt landets militære operasjoner i Ukraina. Offisielt er det årsdagen for Krim-annekteringen, men det er Russlands angrep på Ukraina som er i tankene til folk.

"Historien blir dannet foran våre øyne," sa guvernør Chibis fra scenen foran byens landemerkehotell Arktika.

Han fortsatte:

"I dag har vi samlet oss for å feire en veldig viktig dato for oss - for åtte år siden kom Krim og Sevastopol tilbake til sin opprinnelige havn. Russland har aldri forlatt sitt folk, det har alltid beskyttet sivile. Og i dag, som en del av en spesiell militæroperasjon, beskytter våre tjenestemenn og rettshåndhevelsesoffiserer interessene til folket vårt. Jeg er stolt over at vi russere beskytter folket vårt! Jeg gratulerer alle med ferien.»

Mens guvernøren holdt sin bisarre tale på scenen, iført en hettegenser med en "Z" på brystet, fortsatte russiske granater å falle over ukrainske sivile.

Andrey Chibis snakket til publikum sammen med Russlands minister for det fjerne østen og arktiske anliggender, Aleksei Chekunkov, formann for Murmansk regionale duma, Sergei Dubov, og sjefen for nordflåten, admiral Aleksandr Moiseev.

Den mektige admiralen har i løpet av de tre første ukene av Ukraina-krigen mistet mange soldater sendt til fronten fra marinens brigader i Pechenga-dalen.

Den regionale regjeringseide avisen Murmanski Vestnik sa at 6500 mennesker kom til demonstrasjonen. Ingen bilder eller videoer fra arrangementet støtter imidlertid slike tall. En gjennomgang av bildene Barents Observer har sett viser at maksimalt 700 til 800 mennesker er samlet ved starten av rallyet.

Kort tid etter avspark var de fleste borte.

Navalnyj-støtteaktivisten Violetta Grudina, som nå lever i eksil, sammenlignet webkamerabilder fra Five-Corner Square og konkluderte med at mange mennesker kom i starten for å registrere sin deltakelse, men forlot rallyet like etter.


Bildet under er tatt en halvtime senere enn det første fra starten av rallyet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.