tirsdag 29. mars 2022

Helikopter skutt ned i Kongo - Nettavisen

 

FN-helikopter skal ha blitt skutt ned i Kongo – åtte døde

NTB

1 time siden

FN-helikopter skal ha blitt skutt ned i Kongo – åtte døde

– På et rekognoseringsoppdrag i Kongo krasjet helikopteret av typen 1 PUMA. Den nøyaktige årsaken er ennå ikke fastslått, sier militærets mediefløy tirsdag.

Seks pakistanske soldater er blant de drepte, heter det i uttalelsen.

Det kongolesiske militæret opplyser samtidig at helikopteret som tilhørte FN-styrken Monusco, ble skutt ned av opprørere nordøst i landet. Ifølge general Sylvain Ekenge er det uklart om noen av de åtte om bord overlevde.

Monusco har to helikoptre som de bruker til rekognosering i Kongo, og dette helikopteret ble skutt ned over territorium som kontrolleres av opprørsgruppa M23, ifølge generalen.

FN-soldatene var i den kongolesiske regionen Nord-Kivu for å få oversikt over flyktningstrømmene mot Uganda etter de siste angrepene fra M23.

Rundt 6.000 sivile har flyktet fra Kongo til Uganda etter at M23 har gått til angrep på både sivile og militære mål nordøst i landet, opplyste Røde Kors tidligere tirsdag.

Uganda har allerede mottatt 1,5 millioner flyktninger fra Sør-Sudan og Kongo.

M23 består av tidligere soldater fra den kongolesiske hæren som brøt ut i 2012 og dannet en egen opprørsgruppe.

Ifølge FN er om lag 130 ulike væpnede grupper aktive i den østlige delen av Kongo. Mange av dem forsøker å få kontroll over områder som er rike på inntektsbringende mineraler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.