onsdag 16. mars 2022

Ukraina - Veldig farlig situasjon utvikler seg nå - USA kan bli presset til å delta aktivt - USA Medier

Ukrainas President - Av Petter Uren

Etter hvert som det presenteres bilder- og filmer fra Ukraina i USA, øker presset på Biden for å sørge for No-fly zone og jagerfly. USA pøser på med våpen, men aktiv deltakelse ønskes. Det må NATO stoppe. For enhver pris. 

No-fly zone ble omtalt her på bloggen i går hvor jeg viste til at russiske fly- og fartøy kan skyte krysserraketter  mot mål i Ukraina fra utenfor landets grenser. Det samme gjelder Iskander kortdistanse- ballistiske missiler. Disse kan ikke stoppes uten videre, og NFZ er følgelig umulig å gjennomføre. NATO jagerfly kan ikke delta over Ukraina. Da vil 3. verdenskrig være et faktum. Men, for amerikanerne er det et hav imellom, slik at de, som aldri har hatt krig med fremmed makt på eget land, føler at det nærmest er en krig ved bruk av stedfortreder.

Tirsdag la Forsvarets forskningsinstitutt fram Forsvarsanalysen 2022, som analyserer Forsvarets behov for videreutvikling.

– Forsvaret er ikke i stand til å løse de mest krevende utfordringene. Eksisterende planer om å investere vil gjøre forsvaret bedre, men ikke godt nok, sa sjefforsker Espen Skjelland i sin presentasjon.

Politikerne her hjemme tar per dette øyeblikk, ikke saken alvorlig nok. Særlig må invasjonsforsvaret- og luftvern styrkes. Andøya må forbli en lett tilgjengelig NATO base, og 24 graders regelen må revurderes. Altså at NATO fly med avgang fra norsk base, ikke får fly lenger øst enn Alta.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.