torsdag 3. mars 2022

Ukraina - Aeroflot sterkt rammet - Dagbladet

 


Foto: Maksim Sjemetov / Reuters / NTB

Tar umiddelbart grep: «Lammende»

53 minutter siden - 16:05

Nicolai Eriksen

Det russiske statseide flyselskapet Aeroflot har allerede blitt hardt rammet av sanksjonene Vesten har innført som følge av angrepet på Ukraina.

Søndag innstilte selskapet samtlige av sine flyginger til Europa, etter at EU stengte luftrommet for alle russiske fly. Nå har teknologiselskapet Sabre tatt et nytt grep som potensielt kan lamme innenriksflygninger i Russland, skriver CNN.

For Sabre, som står for «reservasjonssystmet som er ryggraden til flyselskaper over hele verden», melder torsdag at de har sagt opp avtalen med Aeroflot med umiddelbar virkning.

Det betyr at Aeroflot forsvinner fra et globalt bookingsystem, «som brukes av reisebyråer, reisenettsteder og selskaper verden over for å kjøpe, booke og endre flyreservasjoner», heter det i en uttalelse fra selskapet.

- Sabre har overvåket utviklingen av situasjonen i Ukraina med økende bekymring. Helt fra begynnelsen har vårt hovedfokus vært sikkerheten til våre ansatte i den berørte regionen, i tillegg til å gjøre vår del for å støtte den sårt tiltrengte hjelpeinnsatsen, sier Sean Menke, administrerende direktør i Sabre, i en pressemelding.

- Vi tar et standpunkt mot denne militære konflikten. Vi overholder, og vil fortsette å overholde, sanksjoner som er pålagt Russland. I tillegg kunngjorde vi i dag at Sabre har sagt opp sin distribusjonsavtale med Aeroflot, og fjerner innholdet fra GDS (Global Distribution System), sier han videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.