torsdag 2. februar 2012

Flygerforbundet tar til motmæle: Ingen løpegutt for SAS


Klippet fra Stavanger Aftenblad, også bildet at Aleksander Wasland over.

Norsk Flygerforbund er intet forbund bare for ansatte i SAS, slik Norwegian hevder.
Forbundet har for tiden 1560 medlemmer. Av disse kommer 360 medlemmer fra SAS.
- De øvrige 1200 medlemmene i forbundet er ansatt i andre selskaper, opplyser leder Aleksander Wasland i Norsk Flygerforbund, til Aftenbladet.

Les også


- SAS sitt flygerforbund snakker usant om Norwegian1

Vi reagerer sterkt på at Norsk Flygerforbund – som organiserer SAS og Widerøepiloter – fremsetter usannheter om Norwegian-pilotene i dagens Stavanger Aftenblad, påstander som nå blir brakt videre av andre medier.
Norsk Flygerforbund er en paraplyorganisasjon som organiserer piloter i norske flyselskap. Medlemmene er organisert i åtte forskjellige flygerforeninger. De fleste av disse er ikke konkurrerende selskap til Norwegian. De åtte medlemsorganisasjonene er Airlift Flygerforening, Helikopter Service Flygerforening, Lufttransport Flygerforening, Norsk Luftambulanses Flygerforening, Norske SAS-flygeres Flygerforening, Sundt Air Flygerforening, Westair Norway og Widerøes Flygerforening.

Parat-medlemmer

Medlemmene i Norwegian Pilotforening er ikke organisert i Norsk Flygerforbund. De er medlemmer av arbeidstakerorganisasjonen Parat Luftfart som er tilknyttet YS.
Lederen i Norsk Flygerforbund understreker at hans forbund ikke er interessert i ordninger for flyutdannelse som påfører elevene flere kostnader. Forbundet mener i stedet at det er et operatøransvar å gjøre disse kvalifisert for jobben de skal utføre i cockpitene.


Les også


Nye flygere i Norwegian tilbys kritikkverdige arbeidsforhold, mener Norsk Flygerforbund. Dette bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Flygere reagerer mot Norwegian2

Norsk Flygerforbund vurderer å be Luftfartstilsynet heve minimumsnivået på 250 flytimer for trafikkflygere som arbeider i norske eller norskregistrerte flyselskap for å unngå utnyttelse av ferske piloter.
Flygerforbundet viser ellers til at ansettelseskontraktene som Norwegian tilbyr er gammeldagse og tilhører en forgangen tid. Forbundet understreker at lavprisselskapet bør gå til ansettelser og ikke benytte vikarbyråer.
Vikarkontraktene gir ikke rett til pensjon og nesten ikke sykepenger. Det er også smått med oppsigelsesvern, heter det i en uttalelse fra Norsk Flygerforbund.

Konkurrenter

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian påpeker at Flygerforbundet er en arbeidstakerorganisasjon med en stor del av medlemmene med ansettelse i SAS og Widerøe.
Widerøe er et 100 prosent SAS-eiet selskap. Norwegian opererer ikke på kortbanenettet til Widerøe, men i følge kommunikasjonsdirektør Skånvik er dette selskapet likevel å regne som en konkurrent til Norwegian.
De to selskapene flyr for tiden ingen parallelle ruter, men Norwegian er i ferd med å etablere base på Sandefjord lufthavn, Torp. Da vil lavprisselskapet åpne flyginger til Bergen og Trondheim i konkurranse med Widerøe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.