torsdag 11. juli 2013

Norwegian med godt kvartalsresultat


Bjørn Kjos presenterer Norwegians andrekvartals resultat på Felix konferansesenter torsdag morgen. Foto: Aleksander Andersen (NTB scanpix)

Norwegian forbedrer resultatet

En fornøyd Norwegian-sjef Bjørn Kjos la torsdag morgen frem kvartalsresultat som løfter selskapet til nye høyder.

Norwegians resultat, 2. kvartal 2013:

Nøkkeltall fra Norwegians resultat for andre kvartal 2013 (tall fra andre kvartal 2012 i parentes):
  • Driftsinntekter: 4.012,1 millioner kroner (3.169,7 millioner kroner)
  • Driftsresultat: 446,1 millioner kroner (322,3 millioner kroner)
  • Resultat før skatt: 276,9 millioner kroner (125 millioner kroner)

Norwegian fikk i andre kvartal et resultat før skatt på 276,9 millioner kroner, sammenlignet med 125 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.
– Dette har vært godt kvartal for Norwegian hvor vi ser tydelige resultater av den strategien selskapet har lagt. Vi har endelig kommet i gang med langdistanseflygningene, og vi har åpnet ny base i London. Samtidig har vi greid å kutte kostnadene, noe som er helt nødvendig i en så konkurranseutsatt bransje som luftfarten, sier Norwegians administrerende direktør, Bjørn Kjos.
Omsetningen økte i samme periode fra 3.169,7 millioner kroner til 4.012,1 millioner kroner. Driftsresultatet ble også forbedret, opp fra 322,3 millioner kroner i fjorårets andre kvartal til 446,1 millioner kroner i årets andre kvartal.
Rapporten viser også at passasjerveksten økte 23 prosent, til 5,5 millioner reisende. Norwegian viser også til en trafikkvekst (RPK) på 35 prosent i samme periode. RPK-oppgangen har sammenheng med at hver passasjer nå flyr vesentlig lenger enn for ett år siden, noe som igjen kan settes i sammenheng med at Norwegian nå har flere langdistanseruter enn før.
Fyllingsgraden, det vil si antall flyseter som er i bruk, økte fra 76 prosent i fjorårets andre kvartal til 77 prosent i årets andre kvartal. På langdistanserutene er fyllingsgraden nå på 96 prosent. Fra Norwegians nye base på Gatwick utenfor London er fyllingsgraden på middelhavsrutene på 85 prosent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.