onsdag 3. juli 2013

Norwegian - Oppdatering


Norwegian med Android i flysetet

Den nye Dreamlineren tar underholdningssystemet til et nytt nivå.

Av Kirsti Østvang, DinSide.no.
Skal du ut og fly med Norwegians nye langdistansefly i tiden fremover, vil du få muligheten til å prøve ut et langt mer avansert underholdningssystem enn du har sett tidligere.
Om bord i Dreamliner-flyet finnes nemlig verdens første Android-baserte underholdningssystem.
– Hva mener dere med verdens første?
– Vi er de første som har fått godkjenning av Google for å benytte deres Android-plattform i et in-flight-system, sier sjef for forretningsutvikling i Norwegian, Boris Bubresko til DinSide.
Er du fysen på en sandwich eller tørster etter en boks cola? Med et par trykk på skjermen foran deg kan du bestille det du vil ha og få det servert rett til setet ditt.
Les også: Familien bestilte flyreise med hypermoderne underholdningssystem. Så fikk de ingenting, og ble bedt om å ta med en bok

Betalingsterminal i setet

Duppet du av idet matvognen rullet forbi, kan du enkelt ta hånd om saken uten å måtte tilkalle kabinpersonale eller reise den trøtte kroppen din opp av setet.
– Du kan velge om du vil betale hver gang, eller du kan også legge kortet i «baren». Da registrerer du kredittkortet ditt i skjermen foran deg, og så bestille varer når det måtte passe deg, forklarer Bubresko.
Kredittkortinformasjonen registreres bare for den ene turen, så du vil måtte gjenta prosessen neste gang du er ute og reiser. Du vil kunne kjøpe tax-free-varer på samme måte. Hva hvis noen andre passasjerer bestiller varer i ditt navn mens du sover eller er på toalettet, lurer du kanskje på nå? Bubresko bedyrer at crewet vil reagere dersom det er tilfelle.  
Les også: Endelig er Dreamliner på norsk jord

Bruk egne øretelefoner

Vil Norwegians nye underholdningssystem gjøre at flere velger å la mobilen eller nettbrettet være avskrudd under flyturen? Foto: Gaute Beckett HolmsletVil Norwegians nye underholdningssystem gjøre at flere velger å la mobilen eller nettbrettet være avskrudd under flyturen? Foto: Gaute Beckett Holmslet
Systemet er basert på en berøringsfølsom skjerm på størrelse med en iPad, altså rundt ti tommer, som befinner seg foran hvert enkelt sete.
Skjermene har inngang til lyd tilpasset vanlige øretelefoner, og det finnes også en egen usb-port hvor man kan lade sine egne enheter.
Passasjene får tilgang til et utvalg forhåndsinstallerte apper hvor man i tillegg til å bestille mat og andre varer, kan se på filmer og tv-serier.
Ifølge Norwegian har de et bibliotek med flere hundre timer underholdning, og de har også en egen barneseksjon med innhold tilpasset for de yngre.
Les også: Boeing viste frem toppmodellen i Dreamliner-serien

Interaktive kart

Det skal også være mulig å høre på musikk, spille og følge med på kartet hvor flyet befinner seg.
– Vi er også de første i verden til å ta i bruk et tredimensjonelt interaktivt kart hvor du kan følge flyet og zoome inn på kartet helt ned på gatenivå. Du kan sette deg inn i cockpiten og se «live» hastighet, høyde og retningen vi flyr.
– Hvis du ønsker å se nærmere på byene vi flyr over, kan du enkelt velge å se ut gjennom både høyre og venstre vindu fra skjermen i setet. Man blir mye mer med i flyreisen enn man tidligere har vært, sier Boris Bubresko.

Det er ikke internettilgang på Dreamliner ennå, men på sikt ønsker Norwegian å tilby dette, får vi opplyst. Norwegians nye underholdningssystem er laget i samarbeid med Panasonic Avionics.
De første passasjerene får prøvd det på flighten som går fra Oslo til Malaga i morgen, torsdag 4. juli, klokken 07.00.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.