onsdag 16. desember 2015

EU domstol annulerer SAS bot - DN

SAS-fly.Foto: Aleksander Nordahl
SAS-fly.Foto: Aleksander Nordahl les mer

EU-domstol annullerer SAS-bot på 660 millioner kroner

- Særdeles gledelig, sier SAS' informasjonssjef Knut Morten Johansen.
EU-domstolen har annullert en bot flyselskapet SAS fikk i 2010 på nærmere 665 millioner kroner, som EU-kommisjonen har ilagt fraktselskapet SAS Cargo for ulovlig prissamarbeid.SAS er blant flyselskapene som har vunnet frem i ankesaken mot EU i forbindelse med påstått kartellvirksomhet innen cargo-området. En bot på 70,2 millioner euro blir skrinlagt.
Det melder Bloomberg News onsdag.

Vis flere
Flyselskapene som inkluderer Air France-KLM Group, SAS AB og British Airways har vunnet saken mot deres andel av den totale boten på 799,4 millioner euro, skriver nyhetsbyrået.
EU-retten sier konkurransemyndighetene gjorde en blunder da de utstedte boten for fem år siden.

SAS vil granske dommen

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS er svært glad for den overraskende beskjeden som kom i dag:
- Dette var en usedvanlig gledelig beslutning, selv om den var i samsvar med våre forventninger. Likevel var det ingen hos oss som tok det for gitt at EU-domstolen skulle annullere boten, sier han til DN.
- Det er en særdeles komplisert sak, men vi har hele tiden ment vi var uskyldige. Nå har fornuften seiret, legger han til.
EU-kommisjonen kan imidlertid påklage dagens beslutning til EU-domstolens høyeste instans, Court of Justice of the European Union.
Skulle EU-kommisjonen velge å påklage, vil SAS fortsette å forsvare seg med full kraft, skriver selskapet i en børsmelding onsdag ettermiddag.
- EU-domstolens dom er i tråd med SAS' posisjon og viser at det var riktig av SAS å drive dette spørsmålet videre. SAS kommer nå til å granske dommen for å bestemme seg for hva selskapet skal gjøre videre når det gjelder ulike pågående sivilrettslige prosesser som for en stor del bygger på EU-kommisjonens beslutning, sier sjefjurist Marie Wohlfahrt i SAS i børsmeldingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.