fredag 2. september 2016

USAs Forsvarsminister til Norge - NRK

Skal vi tippe at prisen på P-8 blir diskutert? Eriksen Søreide tør neppe kritisere USA for gjenkjøp verdt omtrent 100 milliarder dollar. Bare småtteri som har flytt til Norge foreløpig. (Red.)
  • USAs forsvarsminister til Norge


    USAs forsvarsminister Ash Carter kommer til Bodø torsdag i neste uke. Der skal han blant annet møte forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H).





Den amerikanske forsvarsministeren besøker Norge


Den amerikanske forsvarsministeren Ashton Carter vil komme til Norge 8.-9. september.
Den amerikanske og den norske forsvarsministeren vil ankomme Bodø torsdag ettermiddag. Fredag vil Ashton Carter og Ine Eriksen Søreide gjennomføre bilaterale samtaler og besøke Forsvaret i Bodø.
Sentrale temaer vil være det bilaterale forholdet mellom USA og Norge og den sikkerhetspolitiske situasjonen i Norges nærområder.
– Jeg ser frem til å vise Ash Carter litt av Norge og Forsvaret. USA er vår viktigste allierte, og det er viktig for oss å vise Carter hvordan Norge tar ansvar for sikkerheten i våre egne nærområder og at vi er en troverdig alliert. Den strategiske betydningen av havområdene omkring Norge øker, og regjeringen styrker bevilgningene til Forsvaret betydelig slik at vi skal kunne ivareta både nasjonale og allierte behov på kort og lang sikt. Vi kommer også til å møte de dyktige soldatene og offiserene våre. De gjør alltid et godt inntrykk, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.
Forrige besøk fra en amerikansk forsvarsminister til Norge var i 2005.
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide møtte den amerikanske forsvarsministeren Ashton Carter i spetember 2015.
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide møtte den amerikanske forsvarsministeren Ashton Carter i spetember 2015. Foto: Marita I. Wangberg, FD

 
Priv til red:
Under besøket vil det bli lagt opp til ulike fotomuligheter i Bodø torsdag og fredag og et pressemøte på Gardermoen militære flystasjon fredag ettermiddag.
Kontakt oss for flere detaljer og påmelding.
For Bodø:
Kontakt Marita I. Wangberg, miw@fd.dep.no / (+47) 905 123 19
For Oslo:
Kontakt Lars Gjemble, lars.gjemble@fd.dep.no / (+47) 909 73 891
Pressekontakt for den amerikanske ambassaden:
Øyvind Gustavsen, GustavsenO@state.gov / (+47) 93 88 67 88



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.