tirsdag 6. desember 2016

Helikopterulykken den 29. april - VG

Latterlig og overflødig praksis av påtalemakten. De må vente til SHT er ferdig med sin undersøkelser og deretter foreta seg noe dersom det fremkommer straffbare forhold. Da kan de slå påtaleinstruksen i bordet. (Red.)

Turøy-granskningen: Ingen tegn til manglende vedlikehold

<p>STYRTET: Tolv menn og en kvinne omkom da et helikopter fra CHC Helicopter Service styrtet ved Turøy i Øygarden kommune utenfor Bergen. Helikopteret var på vei fra Gullfaks B-plattformen. Her heises halen på helikopteret opp av vannet.</p>
STYRTET: Tolv menn og en kvinne omkom da et helikopter fra CHC Helicopter Service styrtet ved Turøy i Øygarden kommune utenfor Bergen. Helikopteret var på vei fra Gullfaks B-plattformen. Her heises halen på helikopteret opp av vannet.
Foto: Krister Sørbø, VG
 
      (NTB) - oppdatert     
 
Politiet har ikke funnet spor av manglende vedlikehold av Super Puma-helikopteret i sin etterforskning av helikopterstyrten ved Turøy i Hordaland.
                         Politiet har gjennomført en omfattende etterforskning etter ulykken 29. april som kostet 13 mennesker livet, skriver Bergens Tidende. Om lag 80 vitner er avhørt.
– Så langt tyder ingenting på at det ligger noe straffbart bak ulykken, opplyser politiadvokat Trygve Ritland i Vest politidistrikt til avisen.
Politiets foreløpige konklusjon er at det ikke er noen tegn til manglende vedlikehold av maskinen.
– Analyser av driften i selskapet tilsier ikke at økonomiske disposisjoner har svekket sikkerheten, sier Ritland.
Havarikommisjonen har tidligere offentliggjort at deres foreløpige konklusjon er at helikopteret mistet rotoren som følge av tretthetsbrudd i girkassen.
Formelt blir ikke politiets etterforskning avsluttet før Havarikommisjonen har levert sin endelige rapport, men Ritland sier det ikke blir gjort mer etterforskning med mindre det dukker opp nye opplysninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.