torsdag 8. november 2018

MPA - Andøya får skryt i forbindelse med Trident Juncture


Andøya flystasjon har vært vertskap for allierte nasjoners maritime overvåkingsfly i forbindelse med NATO-øvelsen Trident Juncture. Tilbakemeldingene er strålende.

 
Fredrik Sørensen
NATO-øvelsen Trident Juncture går mot slutten. 10 maritime overvåkingsfly og 500 personer har ifølge Forsvarets Operative Hovedkvarter (FOH) operert fra Andøya i forbindelse med øvelsen.
Tirsdag ettermiddag møtte detasjement-sjefene til de ulike nasjonene som har operert fra Andøya pressen. Rosen haglet fra de allierte.
Corey Taylor fra Canada slo fast at Andøya flystasjon har vært en fantastisk vertsbase. Han roste både infrastrukturen og personellet som jobber ved flystasjonen, som han beskrev som operasjonsorientert.
– Vi flyr jo også P-3 Orion, og det er veldig fint å komme hit. Det er lett å jobbe herfra med den støtten vi får i alle ledd, sier Taylor
Brian O´Bannon fra US Navy sier seg enig. Amerikanerne flyr P-8 Poseidon, samme type fly som Norge nå går til anskaffelse av. Flere P-8 fra US Navy har operert fra Andøya den seneste tida, noe som har gått knirkefritt.
O´Bannon viste til at Andøya er en av basene de amerikanske flyene har flydd ut fra når de har vært på disse traktene i forbindelse med trening eller patruljering.
– Andøya er en flott og strategisk base å operere P-8 fra, sier han.
Om Andøya flystasjon som vertskap i forbindelse med Trident Juncture har han bare gode ord:
– Vertskapet har vært fantastisk. Alt har fungert fint, og selv om Norge flyr P-3 Orion er jo dette nesten en søsterskvadron for oss, sier O´Bannon.
Jean-Baptiste Clouet fra Frankrike sier at Trident Juncture har vært nyttig.
– Vi har fått god og verdifull trening. Basen på Andøya er god, og folkene her er veldig snille og hjelpsomme, sier han.
Kommunikasjonssjef i Luftforsvaret, Stian Roen, slår på sin side fast at Trident Juncture har vært suksess. Det har Andøya flystasjon bidratt til.
– Vi får bare gode tilbakemeldinger på Andøya som vertskapsbase. Jeg opplever at våre allierte er veldig fornøyde, sier han.
– Vi i Luftforsvaret er også veldig fornøyde med jobben som er gjort på Andøya. De har løst oppgavene veldig bra, legger Roen til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.