fredag 9. august 2019

Russlands øvelser nær Norge - NRK


Les hele artikkelen her: http://tinyurl.com/y3oa3bhl
Ekspert mener Nato-øvelse terget russerne
– Vi arbeider oss inn i en farlig situasjon, rett og slett, sier seniorforsker Julie Wilhelmsen i NUPI. Hun mener Norge har vært med på å terge russerne, og at sjansen for en krise i nordområdene nå er mye større enn for fem år siden.
Trident Juncture 2018 Trident Juncture 2018.
Bildet viser rundt 25 fartøy i formasjon under NATO-øvelsen Trident Juncture. Øvelsen som fant sted i 2018 og var den største i Norge på flere tiår. Totalt deltok cirka 50.000 soldater fra 31 land med 70 skip, 130 luftfartøy og 10.000 kjøretøy.
FOTO: CHRISTIAN VALVERDE / FORSVARET
Publisert i går kl. 06:50 Oppdatert i går kl. 09:03
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) er bekymret. Russland har varslet at de i neste uke vil ha en storstilt militær øvelse i fire områder like utenfor norskekysten.
– Vi har over tid sett en utvikling der Russland opptrer stadig mer selvhevdende i våre nærområder. Norge ser med bekymring på dette, sa forsvarsministeren, som mener Norge tar mange hensyn og forsøker å være en god nabo som vil skape tillit.
Men ifølge seniorforsker Julie Wilhelmsen ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) har Bakke-Jensen og norske myndigheter selv vært med på å skape situasjonen de nå bekymrer seg over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.