mandag 9. mai 2022

BBC om Putin og 9. mai paraden - BBC

Oversatt av Google Translate 

Storbritannias forsvarsminister avviser Putins "eventyrpåstander"

Mer nå om Storbritannias forsvarsminister Ben Wallaces tale i London. Han anklaget også Russlands president Vladimir Putin for å komme med "eventyrpåstander", inkludert å antyde at NATO forberedte seg på å angripe Russland.

I kommentarer gitt etterpå sa Wallace: «President Putin har kommet med en rekke eventyrpåstander i måneder og år nå... Hvis det ikke var så tragisk ville det vært morsomt, men det er det ikke."

"En av påstandene hans er at han er omringet. Nato står for 6 % av landgrensen hans. Det er ikke å bli omringet hvis bare 6 % av landgrensen deres er Nato-land."

«Han hevdet at det var Nato-baser i Ukraina, og jeg er sikker på at den ukrainske ambassadøren vil fortelle deg at det ikke var noen Nato-baser i Ukraina."

"Jeg tror han tror på det han vil tro - et lite skinn av desperasjon. Men la meg si det kategorisk: Nato, Storbritannia, Øst-Europa planlegger ikke å invadere Russland og har aldri gjort det."

Skrevet klokken 10:56GMT

Ingen reelle ledetråder om Putins neste skritt

Paul Adams

BBC diplomatisk korrespondent

Russlands president Vladimir Putin ser på Victory Day-paraden på Moskvas røde plass

Sputnik/Mikhail Metzel Opphavsrett: Sputnik/Mikhail Metzel


Vladimir Putin på den røde plass Bildetekst: Vladimir Putin på den røde plass

Russlands president Vladimir Putin kan ha hentet en viss tilfredsstillelse fra alle de febrilske vestlige spekulasjonene rundt årets seiersdagstale.

Men til tross for den forutsigbare koblingen mellom dagens krig i Ukraina og kampen mot nazismen i andre verdenskrig, ga han ingen reelle ledetråder til sine fremtidige intensjoner.

Ikke snakk om mobilisering. Ingen seiererklæringer i Ukraina. En referanse til ofre, men ingen endring i terminologi: dette er fortsatt en "spesiell militær operasjon", ikke en krig.

Er Putin glad for å la alle gjette, eller gjenspeiler mangelen på detaljer Russlands tilbakeslag på slagmarken?

Det har vært måloppnåelser. Russland har tatt territorium og påført Ukraina forferdelig skade.

Men gitt omfanget av invasjonen tilbake i februar, har denne operasjonen klart ikke oppnådd Moskvas sentrale mål: nederlaget til Ukraina og fjerning av ledelsen.

Skrevet klokken 10:47GMT

Putin ønsker å skremme verden, sier Storbritannias forsvarsminister

Forsvarsminister Ben Wallace sier at Vladimir Putin prøver å skremme verden med sin militærparade i Moskva.

Paraden markerer seier fra andre verdenskrig over nazistene, men Wallace sier at Putin og hans indre krets gjenspeiler fascismens tyranni.

I en tale ved National Army Museum i London sa Wallace: «Det virkelig president Putin ønsker er at det russiske folket og verden skal bli overveldet og skremt av det pågående minnesmerket over militarismen.

"Jeg tror den pågående og uprovoserte konflikten i Ukraina ikke gjør annet enn å vanære de samme soldatene."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.