fredag 20. mai 2022

Ubåt -- Russland tester ny variant av Yasen klasse ubåt vest av Egga - ABC Nyheter



Yasen M - Diverse kilder

Russland testet superubåten «Kazan» ved Norskehavet

Dennis Fossen - for 9 t siden

FølgVis profil

28© Leveres av ABC Nyheter


Torsdag testet Russland sin spesielle atomdrevne ubåt «Kazan» ved Norskehavet.

Testingen foregikk i Barentshavet, ved grensen til Norskehavet, ifølge det statskontrollerte russiske nyhetsbyrået Tass.

Russerne skal ha brukt over et tiår på å utvikle «Kazan», som er den første russiske ubåten som tilhører den såkalte Yasen-M-klassen.

Her kan du lese flere artikler om Russland

USA bekymret

«Kazan» er etterfølgeren til den Yazen-klassifiserte ubåten «Severodvinsk» og anses å være en forbedring på samtlige punkter fra forgjengeren. Den amerikanske marinen skal ifølge Business Insider være bekymret for den nye ubåten.

Ifølge Tass skal ubåten ha dykket til sin maksdybde på 600 meter under havoverflaten, noe som anses som dypt for en ubåt.

Den atomdrevne angrepsubåten «Kazan» bærer ikke ballistiske missiler, i motsetning til strategiske ubåter. Angrepsubåter benyttes ofte for å beskytte strategiske ubåter.

Dette er den mest moderne angrepsubåten de har i den russiske Nordflåten, sier seniorforsker Kristian Åtland ved Forsvarets forskningsinstitutt til Dagbladet.

Ifølge Åtland er «Kazan» bevæpnet med kryssermissiler, torpedoer og miner.

Ikke et forsøk på å provosere

I slutten av mars avfyrte et russisk krigsskip raketter i Norskehavet. Den russiske nordflåten øvde både med artilleri og bakke-til-luft-raketter. Den gangen hadde Russland varslet våpenøvelsen på forhånd.

Selv om den siste øvelsen til «Kazan» er utført på grensen til Norskehavet, tror ikke Åtland russerne forsøker å provosere med øvelsen.

Eksperten tipper valget av sted har sammenheng med at Norskehavet er dypere enn Barentshavet.

Les også:Russland hevder amerikansk ubåt krenket landets farvann i Stillehavet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.