lørdag 7. mai 2022

Dronekonferanse på Gardermoen i disse dager - Parat video


Det kan være greit for leseren å vite at den første, internasjonale dronekonferanse ble avholdt på Gardermoen i 2007 i regi av Flyoperativt Forum (FF). Her var representanter for forsvar, politi og luftfartsmyndighetene. Opprinnelsen var Forsvarssjef Sverre Diesens Forsvarsstudie av 2007 hvor han presterte å skrive at droner var Norges Forsvar uvedkommende på "nåværende tidspunkt". FF mente det var hårreisende og startet vår egen konferanse for å vise hvor feil han tok. Tilsvarende konferanse ble holdt året etter, noe som avstedkom fødselen til UAS Norway som tok over stafettpinnen fra FF. (Red.)

Pilotforbundet med dronekonferanse

For første gang arrangerer Pilotforbundet i Parat dronekonferanse på Gardermoen 5. og 6. mai 2022.
Av Vetle Daler Publisert dato 06.05.2022 16:45 redigert 06.05.2022 17:11
– Dette er første gang noen har klart å samle aktører for både ubemannet - altså droneaktørene, og bemannet luftfart i ett og samme rom sammen med myndighetene, sier Pilotforbundets nestleder Carl G. Rego.

Han sier den sterkt økende droneaktiviteten i Norge skaper utfordringer for flytrafikken.
– Vi som flyr, både helikopter og fly, spesielt helikopter, luftambulanse og redningstjeneste vet jo ikke hvor dronene er, og det er selvfølgelig en trussel mot flysikkerheten.

Målet er at dronekonferansen skal bli et fast samlingspunkt for bransjen, slik at man kan løse disse utfordringene i fellesskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.