onsdag 2. november 2022

En særdeles ubehagelig sak - Finansiering av Trumps kamp for å omstøte valgresultatet - DefenseNews

Les hele historien her: https://tinyurl.com/52y842fz 

Under finner du et utdrag av en sak som er særdeles ubehagelig for mange nasjoner, også Norge, oversatt av Google Translate. Du ser umiddelbart at selskapene nevnt i artikkelen er veldig viktige samarbeidspartnere for Norge og norsk forsvarsindustri. Firmaene støtter antidemokratisk virksomhet og et regime som ville melde USA ut av verden basert på slagordet: America first! "Hvitvaskingen" består av støtten til demokratene. Støtten deomonstrerer også splittelsen, ikke bare i folket, men også innen sensitiv industri. Er USA til å stole på? (Red.)


De største forsvarsfirmaene donerer millioner til valgnektende lovgivere

Av Bryant Harris

 2. november kl. 17:06


En pro-Trump-mobb bryter seg inn i den amerikanske hovedstaden 6. januar 2021 i Washington, D.C. (Win McNamee/Getty Images)

WASHINGTON — I dagene etter at en mobb ransaket Capitol Hill den 6. januar 2021, annonserte noen av verdens største forsvarsfirmaer at de ville pause og revurdere sine politiske donasjoner.

Et kort øyeblikk fulgte de løftet sitt. Den generelle suspensjonen av alle politiske donasjoner og tilknyttede vurderinger reiste muligheten for at de 147 republikanerne som stemte mot å bekrefte presidentvalgresultatene – som gir tillit til tidligere president Donald Trumps grunnløse påstander om massevalgsvindel – ville tape på kampanjedonasjoner. Men innen april 2021 gjenopptok de fem beste forsvarsentreprenørene donasjoner til både demokrater og de 147 republikanerne som stemte mot valgsertifisering.

En Defense News-analyse av data fra den føderale valgkommisjonen for valgsyklusen i 2022 fant at de fem største forsvarsselskapene – Lockheed Martin, Raytheon Technologies, Boeing, Northrop Grumman og General Dynamics – bidro med totalt nesten 2 millioner dollar til republikanerne som stemte mot å bekrefte Resultatet av presidentvalget 2020.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.