fredag 4. november 2022

Norge selger 32 F-16 - VG

 

Under normale forhold ville salget være OK. Men jeg lurer på om det ikke hadde vært lurt å vente litt på utviklingen av Ukrainakrigen. Danskene skulle også selge sine, men det er utsatt. Våre F-35 er ikke operative før i 2025. Nå er omtrent halvparten av flyene vi har bestilt i virksomhet. Men vi har neppe hatt noen plan vedr. mob.disponering av avgåtte flygere Bare noen tanker..... (Red.)

15:19Vilde Elgaaen

Norge selger 32 F-16 jagerfly til Romania

Salget sikrer 388 millioner euro i inntekter til Norge.

Romania har siden 2021 uttrykt interesse for et mulig kjøp av norske fly for å styrke sitt luftforsvar, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.

– Etter flere måneders forhandlinger ble det 4. november signert en avtale med Romania om salg av 32 norske F-16 jagerfly, skriver de.

Avtalen omfatter også reservedeler og tilhørende støtteaktiviteter knyttet til vedlikehold og trening av teknisk personell.

–  Avtalen Forsvarsmateriell nå har fått på plass om salg av norske F-16 til det rumenske forsvaret vil være et viktig bidrag til å styrke luftforsvaret til en NATO-alliert samtidig som det gir verdiskapning til norsk forsvarsindustri og inntekter for den norske stat, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.