tirsdag 21. mars 2023

Bodø nye flyplass - Første spadetak - NRK

 Avinor ga klarsignal til prosjektet før koronaen stoppet prosjektet som Holteprosjekt da mente var samfunnsøkonomisk uforsvarlig. Etter koronaen ser en at flytrafikken ikke har tatt seg opp. Teams har slåt rot ser det ut til. Det er intet som tyder på at Bodø vil virke mer tiltrekkende på tilflyttere. Det var netto fraflytting på 345 personer i 2022 (Statistisk Sentralbyrå). Prosjektet står for meg som vanvittig kostbart og unødig. Flyplassen burde i stedet fått nytt banedekke. (Red.)

Sjekk hele artikkelen her: https://tinyurl.com/ybya2udh


Første spadetak for milliardprosjekt som kalles både «stor 

mulighet» og «galskap»


Det er ikke ofte 900 meter skaper så stor uenighet. Er det storstilte flyplassprosjektet i Bodø galskap eller en gyllen mulighet til å rette opp en 70 år gammel feil?


Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, Bodø-ordfører Ida Pinnerød og Avinor-sjef Abraham Foss tok de første spadene i det store flyplassprosjektet i Bodø.

FOTO: BENTE H. JOHANSEN / NRK

Marius Eriksen GuttormsenJournalist

Sunniva Grimstad HestenesJournalist

Vi rapporterer fra Bodø

Publisert i dag kl. 13:14 Oppdatert for én time siden

Tirsdag ble avtalene mellom Forsvarsbygg, Avinor og Bodø kommune om overføring av areal fra staten til ny lufthavn og ny bydel signert.

Senere samme dag tok Avinor første spadetak på den nye lufthavnen. Fra regjeringen var samferdselsminister Jon-Ivar Nygård representert.

Dette er en gledens dag etter mange år med tett og godt samarbeid mellom partene, og dette er den siste og viktigste milepælen som sikrer realisering av den nye bydelen Hernes, sier ordfører i Bodø kommune, Ida Pinnerød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.