lørdag 18. mars 2023

Helikoptervalget - NRK


Tenk deg tanken at Norge valgte NH90 som vårt nye SAR helikopter! Det hadde blitt ikke bare skandale, men megaskandale. Luftforsvaret hadde nemlig opsjon på 10 maskiner. Dette ble heldigvis stanset i 2007 da saken ble satt ut på anbud mot luftforsvarets ønske. Det beste helikopteret ble valgt, AW101. (Red.)

Sjekk hele artikkelen her: https://tinyurl.com/y5bv6rn8

Nytt helikopter var ikke sikkert nok, mente Luftforsvaret

Sjøforsvaret ønsket Seahawk for tjue år siden, men Luftforsvaret mente helikopteret ikke var sikkert nok. Etter at skandalehelikopteret NH-90 ble satt på bakken sist sommer, får Sjøforsvaret oppfylt ønsket sitt.

Oslo 20230314. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram og forsvaret skal bruke milliarder på en ny investering Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) la sist tirsdag fram nyheten om at Norge skal kjøpe seks Seahawk-helikoptre.

FOTO: RODRIGO FREITAS / NTB

Christian KråkenesJournalist

Publisert i dag kl. 11:46 Oppdatert for 29 minutter siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på epost

Årsaken til at Luftforsvaret mente helikopteret ikke var sikkert nok, er at det ikke flyter. Ved en nødlanding på sjøen har mannskapet kort tid på å komme seg ut.

Men nå har Luftforsvaret snudd. Forsvarsministeren er fornøyd, til tross for at konklusjonen kommer tjue år etter at man i Sjøforsvaret hadde sagt det samme. Sist tirsdag la Bjørn Arild Gram (Sp) fram nyheten om at Forsvaret skal få seks Seahawk-helikoptre. Et helikopter Luftforsvaret ikke har ønsket seg.

Offiserer høyt oppe i Luftforsvaret har tviholdt på at NH-90 er riktig valg

PER GRAM, TIDLIGERE JAGERFLYGER


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.