onsdag 15. mars 2023

Svartehavet - Russland vil heve dronen - NRK


Når Russland hevder at de ikke har kollidert med dronen, så kan det godt være sant. Men, dersom Su-27 bevisst legger seg foran dronen og gir på full etterbrenner på begge motorene, er det ikke usannsynlig at flyet kan komme ut av kontroll.  Amerikanerne hevder også at jagerflyene dumpet brennstoff på dronen, noe som også kan ha ført til kontrollproblemer. Det finnes sannsynligvis videoopptak som er sendt til bakkekontrollen når dette pågikk. De lekker snart ut på nettet vil jeg anta. At Russland vil lokalisere og heve dronen er en fiendtlig handling siden eierskapet til dronen er uomtvistelig. (Red.)


Sjekk hele artikkelen her: https://tinyurl.com/39s48jh3


Russland ønsker å heve vraket av den amerikanske dronen

Amerikanerne har fortsatt ikke funnet dronen i Svartehavet etter det som skal ha vært et sammenstøt med et russisk jagerfly. Nå sier russiske myndigheter at de vil forsøke å heve det ubemannede flyet.

 


SAMMENSTØT: Det var en drone av denne typen, MQ-9 Reaper, som var involvert i sammenstøtet med de to russiske jagerflyene. Foto: USAF


Bjørnar HjellenJournalist

Amund Rotbakken-GundersenJournalist

Jan Espen KruseJournalist

Publisert i dag kl. 12:56 Oppdatert for 30 minutter siden


Saken oppdateres.

Det var en amerikansk drone av typen MQ-9 Reaper som var involvert i det amerikanerne kaller et sammenstøt med et russisk jagerfly tirsdag.

USA kaller hendelsen «uansvarlig», mens Russland hevder de aldri var i kontakt med dronen.

I ettermiddag sier lederen for Det russiske sikkerhetsrådet at russiske myndigheter ønsker å heve vraket av den amerikanske dronen.

– Jeg vet ikke om vi vil klare å heve den eller ikke, men det må gjøres, sa Nikolaj Patrusjev til statlig russisk TV ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Lederen for Russlands utenlandsetterretning sier ifølge AFP at landet teknisk sett er i stand til å få opp det som er igjen av dronen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.