søndag 11. november 2012

SAS flygerne med positiv holdning

Lei av spekulasjoner

SAS-pilot Jan Levi Skogvang, som er tillitsvalgt for flygerne i SAS Norge og leder for Parat Luftfart, har sett seg lei av de stadige spekulasjonene. Han ønsker i stedet å beholde et positivt syn.
– Dette er en prosess som er nødvendig for SAS, og dette skal vi klare, sier Skogvang til NTB.
Ut over det ønsket han søndag ikke å kommentere saken ytterligere før SAS mandag legger frem spareplanen.

Avventende kabinforening

Leder av SAS' norske kabinforening, Anneli Nyberg, sier stemningen blant medlemmene er avventende i påvente av spareplanen mandag.
Hun vil ikke kommentere tallene som ble presentert av danske TV 2 søndag, om at 1.000 ansatte må gå og at de gjenværende får et lønnskutt på 15 prosent.
– Det er bare en av mange spekulasjoner som har kommet den siste uken, og det blir håpløst for oss å kommentere. Vi avventer nå fremleggelsen av en helhetlig plan for å berge arbeidsplasser og gjøre SAS i stand til å takle fremtiden, sier Nyberg til NTB.
Hun sier stemningen blant de kabinansatte er avventende før mandagens fremleggelse.
– Dette er den femte runden med nedbemanninger jeg har vært med på siden 2008. Vi har levd i denne settingen i årevis nå, og vi har lært oss å ikke forholde oss til spekulasjoner. Men selvfølgelig er det en viss uro, sier Nyberg.

Imponert over ansatte

Hun sier hun er imponert over de ansatte som går på jobb og utfører jobben sin i disse vanskelige tidene.
– Det er en krevende tid for både oss og ledelsen, ja, for hele luftfartsbransjen. Dette rammer ikke bare SAS, men hele den europeiske luftfarten. Etter at lavprisselskapene kom, har forutsetningene for alle blitt endret, påpeker hun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.