tirsdag 8. november 2016

Orion-besetningene nedkjørte - Har ikke vært i lufta på 5 døgn - Avisa Nordland

Andøya-ansatte nedkjørte. Orion på bakken

          
         
En Orion lander på Andøya i 1970 - Foto: Per Gram
Orion-flyene på Andøya har ikke vært på vingene på fem dager. Usikkerhet rundt framtida gjør de ansatte «for nedkjørte» til å fly.
– Det er en helhetlig risikovurdering som ligger bak beslutningen. Folk er veldig spent på utfallet av forhandlingene om Forsvarets langtidsplan, og dermed ute av fokus. Da er det ikke tilrådelig å fly, sier leder Stein-Håkon Eilertsen for Norges Offisersforbund på Andøya til NRK.
Beslutningen om å sette flyene på bakken på ubestemt tid er tatt av ledelsen ved flystasjonen fordi de ansatte er mentalt nedkjørt på grunn av mange oppdrag og den usikre situasjonen rundt forsvarsforhandlingene på Stortinget.
– Flyene er satt på bakken, og de ansatte får et lite pusterom. Men dette går ikke går ut over beredskapen, sier talsperson Elisabeth Eikeland.
Forhandlingene rundt ny langtidsplan for Forsvaret er inne i de avgjørende sluttfasene, og regjeringspartiene har varslet at det kan komme en enighet allerede tirsdag. Da blir det også klart om Andøya-basen består som i dag, eller om basen legges ned og overvåkingsflyene til Forsvaret blir flyttet sørover til Evenes, slik det er foreslått.
Sentrumspartiene står sammen bak kravet om at beslutningen utsettes for å få forhandlet fram et bredt forlik om langtidsplanen. Regjeringspartiene og Ap var mandag formiddag så å si enige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.