torsdag 6. februar 2020

Russland øver mye såkalt bastionforsvar - VG

Etter at Stortinget gikk inn for forsvarssjefens militærfaglige råd i 2015 om å flytte 333 skvadron til Evenes, har det vært en betydelig avskalling av personell ved avdelingen. Skvadronen har ikke oppfylt sine forpliktelser overfor NATO om effektiv overvåking av nordområden. Det har ført til en påtakelig amerikansk tilstedeværelse i nordområdene, også ut- og inn fra Andøya Flystasjon. Russerne har reagert ved å øve mer innenfor bastionen, som er Norges nære farvann. Denne konsekvens så neppe Stortinget for seg da de fulgte et militærfaglig råd fra en profesjonell yrkesmilitær. Rådet mitt som ex yrkesmilitær: Omgjør vedtaket og la 333 skvadron bli hvor den er; på Andølya Flystasjon. (Red.)


Alf Bjarne Johnsen

RUSSLAND GJENNOMFØRTE ØVELSE UTENFOR NORDLAND

To fartøyer fra den russiske marinen gjennomførte onsdag skyting med kortholds luftvern og artilleri i internasjonalt farvann utenfor kysten av Nordland, ifølge FOH.
Major Elisabeth Eikeland ved FOH, Forsvarets operative hovedkvarter, opplyser til VG at de russiske fartøyene har forlatt området seilt videre nordover i retning hjemmehavnen på Kola.
Russland hadde på forhånd varslet øvelsen og rekvirert et stort havområde rett vest for Aasta Hansteen-installasjonen til og med fredag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.