fredag 14. februar 2020

Russland liker ikke at USAF har besøkt Jan Mayen - NRK

Jan Mayen 1970 - Foto: Per Gram

En kvalifisert leser skriver til meg: Landingsstripen der er bare en grusbane, DC 7, Albatross og Hercules har landet der + ambulansefly. Om våren (mai - juni), når telen går ut av bakken er banen en hengemyr og ikke brukbar. Vet ikke om det har vært noen utbedringer siden jeg var der. dersom de ønsker å bruke den i stedet for Keflavik, er vi inne på et spørsmål om basepolitikk. (Red.)

Les hele artikkelen her: https://tinyurl.com/wlmvu5y

Russland reagerer på at USA har besøkt Jan Mayen
Russiske styresmakter seier dei er uroa etter at det amerikanske forsvaret besøkte Jan Mayen før jul. Dei åtvarar Noreg mot å la amerikanske fly bruke øya.
Amerikanske spesialister har vært på Jan Mayen for å legge til rette for amerikanske militærfly.
Amerikanske spesialistar har vore på Jan Mayen for å legge til rette for amerikanske militærfly. Det har fått Russland til å reagere.
FOTO: U.S. AIR FORCE
Espen AlnesJournalist
Publisert i dag kl. 09:09
I november var det amerikanske luftforsvaret på Jan Mayen for å vurdere landingsforholda og tryggleiken på den norske øya som ligg mellom Noreg og Grønland.
Tanken er å legge til rette for at fly frå US Air Force skal kunne lande og ta av på øya. Dei meiner dette kan gjere treninga med allierte enklare, og at det blir betre samordning og samarbeid.
Seniorforskar Andreas Østhagen ved Fridtjof Nansens Institutt åtvara i januar norske styresmakter mot å tillate USA bruke Jan Mayen militært.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.