onsdag 11. mars 2020

Widerøe kutter ytterligere 1 500 avganger - VG


– Vi kutter 1500 avganger på våre kommersielle ruter frem til utgangen av mai, forteller Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe i en melding onsdag morgen.
De siste kuttene annonsert er likt fordelt mellom utenlandsturer og innenlandsturer.
Fra før har selskapet annonsert kutt på 4.000 avganger tidligere i februar. Dette tilsvarte om lag 3,5 prosent av Widerøes kapasitet og kom som følge av presset lønnsomhet over tid på kortbanenettet.
Nå kutter selskapet altså en mindre prosentandel av kapasiteten sin i tillegg, som følge av redusert etterspørsel og reiseaktivitet i kjølvannet av virusutbruddet.

Utelukker ikke flere kutt

– Kuttene gjelder foreløpig ut mai. Vi følger utviklingen fortløpende og situasjonen har endret seg betydelig siste uke. Vi utelukker ikke ytterligere kutt dersom utviklingen fortsetter, forklarer Skaug i meldingen fra selskapet.
Widerøe har videre innført ansettelsesstopp, investeringer settes på vent og den nye ruten mellom Torp og Bromma forskyves frem til 1. juni.

Flyselskapets kutt går utover anbudskravene gitt fra staten, og sier situasjonen har endret seg betydelig den siste uken.
Kunder som har flybillett bestilt på avganger som kuttes, vil få tilbud om å endre reiseruten eller avgangstid.

Norwegian kansellerer 3.000 avganger og varsler permitteringer som følge av coronaviruset

SAS og Norwegian også med store kutt

Det er ikke bare Widerøe som har kuttet hardt i tilbudet. Også SAS og Norwegian har dratt i bremsen når det kommer til antall avganger, spesielt til destinasjoner hvor smittefaren er høy.
Tirsdag annonserte Norwegian kansellering av 3.000 avganger og varslet permitteringer.

SAS gikk så langt som å anbefale et lønnskutt på 20 prosent for sine ansatte, og redusere arbeidstiden med like mye, for å hindre skaden coronaviruset påfører selskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.